DOLAR 32,3073 0.05%
EURO 34,8369 0.07%
ALTIN 2.412,120,13
BITCOIN 2048836-0,56%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Binlerce Rum  geri dönüyor”

“Binlerce Rum geri dönüyor”

ABONE OL
29 Temmuz 2020 14:39
“Binlerce Rum  geri dönüyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Taşınmaz Mal Komisyonu Yasası kapsamında 6 bin 500 civarında Rum, Kuzey’de bıraktıkları evlerine geri dönmek için başvuruda bulundu.
Meclis’te konulan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Taşınmaz Mal Komisyonu Yasası kapsamında 6 bin 500 civarında Rum’un Kuzey’de bıraktıkları evlerine geri dönmek için başvuruda bulunduğunu anımsattı.
Taşınmaz Mal Komisyonu çalışmaları devam ederken bunun Bakanlar Kurulu kararıyla delinmek istenmesini eleştiren Arıklı, Karpaz’da bu Bakanlar Kurulu kararına dayanılarak insanların yargı yoluyla Karpaz’da evlerinden tahliye edilmeye çalışılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Arıklı, insanların yaşadığı mağduriyete işaret ederek, o insanların tazmin edilmesi veya insanlara yer gösterilmesi gerektiğini vurguladı.
Arıklı, dün gerçekleştirilen eylemi asla benimsemediklerini söyleyerek, imzalanmayan imar planının Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği’nin inisiyatifi doğrultusunda imzalandığını, bu konuda hükümete baskı yapılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.
Merkez hükümetin bu işin dışında bırakılarak, İmar Planı’nın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşündüklerini ifade eden Arıklı, önceki gün sendikaların yaptığı grevi hükümetin alması konusuna da değindi.
Arıklı, durumun çok da vahim olmadığının kabul edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, girişlerin karantinalı olmasının samimi bir talep değil, siyasi bir talep olduğunu görüşünü aktardı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.