DOLAR 32,3777 0.16%
EURO 34,9620 -0.34%
ALTIN 2.323,480,19
BITCOIN 2259752-0,63%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bir milyonu aşkın turiste ulaştık

Bir milyonu aşkın turiste ulaştık

ABONE OL
27 Eylül 2018 07:47
Bir milyonu aşkın turiste ulaştık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ataoğlu: Ülke turizmi 25 binler seviyesinde yatak kapasitesine, 1 milyonu aşkın turiste ve 865 milyon dolarlık turizm gelirine ulaştı

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ülke turizminin “25 binler seviyesinde yatak kapasitesine, 1 milyonu aşkın turiste ve 865 milyon dolarlık turizm gelirine” ulaştığını belirtti.
Ataoğlu, hızla gelişen endüstrilerden biri olan turizm sektörünün dünyada en önemli geçim kaynağı olduğunu, her yıl dünyada 800 milyon kişinin seyahat ettiğini ifade etti.
Ülke turizmini değerlendiren Ataoğlu, şunları kaydetti:
“Her geçen yıl daha sert bir rekabetin yaşandığı turizm pazarında ‘Kuzey Kıbrıs’ markası Akdeniz bölgesinin hızlı büyüyen destinasyonlarından biri haline gelmiştir. Saray Hotel ve Celebrity Hotel ile başlayan turizm maceramız Kuzey’e geçişle birlikte 2 bin 621 yatak, 38 bin 800 turist ve 30 milyon TL’lik bir başlangıç ile olmuştur. Bugün ise 25 binler seviyesinde yatak kapasitesine, 1 milyonu aşkın turiste ve 865 milyon dolarlık bir turizm gelirine ulaşmış durumdayız.”
Turizmde varılan nokta ile geçmiş 44 yıl karşılaştırıldığında, elde edilen gelişme ve başarıların göz ardı edilemeyeceğini belirten Ataoğlu, dünyada giderek daha çok sayıda etnik ve dini çatışma ortaya çıkarken, halkları kaynaştıran özelliğiyle önem kazanan bu sektöre daha çok değer vermek gerektiğini kaydetti.
Ataoğlu mesajında, “Turizmin ulusal ekonomilere katkısının yanı sıra uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici rolünün tüm dünyada egemen olması dileğiyle turizm sektörünün Dünya Turizm Günü’nü kutluyorum. Sektörün gelişimine emek verenlere başarılar dilerim” ifadelerine yer verdi.
LEFKE TURİZM DERNEĞİ
Lefke Turizm Derneği turizmde ihtiyacın; topluma dayalı, tarih, kültür ve doğa dostu sürdürülebilir planlı bir turizm modeli olduğunu vurguladı.
Dernek Başkanı Hasan Karlıtaş Dünya Turizm Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, Dünya Turizm Günü’nün yerelde kutlanmasına öncülük ettiğini belirttiği den Lefke Belediyesi’ni kutlayarak, ülkede bu günün daha etkin faaliyetlerle kullanılmasını temenni etti.
Karlıtaş, Dünya Turizm Günü’nün, toplumun farklı kesimlerinden insanlara turizmi sevdirmek ve halktaki turizm bilincini yükseltmek yönünde önemli bir araç olduğunu kaydetti.
Lefke Turizm Derneği olarak turizm gönüllülerinin Dünya Turizm Günü’nü kutladıklarını belirten Karlıtaş, cittaslow turizmine önem verilmesi, turizmin kırsalı da içine alacak planlama ile ülke geneline yayılması, turizmin hükümet değil devlet politikası olması, Turizm Örgütü’nün kurulması ve Turizm Gelişim Planı’nın (master planın) hayata geçmesi hedeflerinin gerçeğe dönüşmesini temenni etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.