DOLAR 32,5060 0.16%
EURO 34,7761 0.13%
ALTIN 2.489,811,13
BITCOIN 20671235,68%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BKP, Rum tezlerini savunuyor…    “Türk askeri Kıbrıs’tan çekilmeli”

BKP, Rum tezlerini savunuyor… “Türk askeri Kıbrıs’tan çekilmeli”

ABONE OL
03 Eylül 2018 10:59
BKP, Rum tezlerini savunuyor…    “Türk askeri Kıbrıs’tan çekilmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BKP: Kıbrıs’ın kuzeyinde yeni hava ve deniz üslerinin kurulması yönünde planlar yapmak, görüşme sürecini torpillemekten başka bir şey değildir. Bağımsız, özgür, birleşik, asker ve silahtan arınmış ortak vatan yaratmak öncelikli görevimizdir

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Salih Sonüstün, yaptığı yazılı açıklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Eylül ayı içerisinde görüşmelerin yeniden başlayıp başlayamayacağına karar vereceğine işaret ederek, “Burada temsilcisi Sn. Lute’un ilgili taraflarla yapacağı temaslar sonucunda ortaya çıkacak durum belirleyici olacaktır” dedi.
Tarafları, BM Genel Sekreteri’ne yardımcı olmaya çağıran Salih Sonüstün, “Böyle kritik bir ortamda, Kıbrıs’ın kuzeyinde yeni hava ve deniz üslerinin kurulması yönünde planlar yapmak, görüşme sürecini torpillemekten başka bir şey değildir” dedi.
“ORTAK VATAN”
Açıklamasında, “Kıbrıs ve bölgemizde yaşanan çatışmalar, yurdumuzun asker ve silahtan arındırılmasının hayati önem taşıdığını göstermektedir” ifadelerine yer veren BKP Genel Sekreteri Salih Sonüstün, “Bağımsız, özgür, birleşik, asker ve silahtan arınmış ortak vatan yaratmak öncelikli görevimizdir” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.