DOLAR 32,3884 0.21%
EURO 35,0912 -0.03%
ALTIN 2.325,150,26
BITCOIN 2280263-0,52%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bonzai baronları Türkiye’yi vuruyor

Bonzai baronları Türkiye’yi vuruyor

ABONE OL
10 Şubat 2019 22:25
Bonzai baronları Türkiye’yi vuruyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İçişleri Bakanı Soylu, KKTC ziyaretinde “Bonzai konusu ilk olarak buradan geldi” diyerek KKTC’den Türkiye’ye bonzai gönderildiğine dikkat çekti.

Çin’den ve Balkanlardan Güney Kıbrıs’a gönderilen bonzailer kuryeler aracılığıyla KKTC’ye daha sonra da Ercan Havaalanı ile deniz limanları üzerinden Türkiye’ye gönderiliyor. Bonzai kaçakçılığında TIR’lar ile özel yatlar da kullanılıyor.

Bir litre sıvıdan 200 bin paket bonzai üretilirken, 2010 yılından bu yana Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye, KKTC’den de Türkiye’ye çok büyük miktarlarda bonzai gönderilmesine devam ediliyor.

KKTC’den Türkiye’ye organize bir şekilde çok büyük miktarlarda bonzai gönderilmesine rağmen KKTC polisi bu uyuşturucu kaçakçılığını önlemede yetersiz kalıyor. KKTC’de çok küçük miktarlarda bonzai ele geçirilirken bugüne kadar bonzai baronlarından herhangi birisi yakalanmış değil.

KKTC’yi ziyaret eden Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun , Başbakan Tufan Erhürman ile yaptığı görüşmede “siberden narkotiğe , kaçakçılığa kadar her suçla mücadele etmek gerekir. Bonzai konusu ilk olarak buradan geldi bu yüzden iç güvenlik meselesi dıştan başlıyor” demesi, dikkatleri KKTC üzerinden yapılan bonzai kaçakçılığına çevirdi.
“ÇİN’DEN GELİYOR”
Bağımlılık Danışmanı ve Bilişim Suçları Uzmanı İsa Altan, konu ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “KKTC üzerinden Türkiye’ye bonzai gönderildiğini” belirtirken, şunları anlattı;
“Çin’den ve Balkanlardan Güney Kıbrıs’a getirilen bonzai daha sonra KKTC üzerinden Türkiye’ye gönderiliyor. Bonzai aktarlarda satılan bir otla karıştırılıyor ve bir litre sıvıdan 200 bin paket bonzai üretilebiliyor.
“GENÇLER ARASINDA ÇOK YAYGIN”
Bonzai kullanımının gençler arasında çok yaygın olduğunu da belirten Altan, şunları ifade etti;
“Bonzai kullanımı gençler arasında hızla yayılıyor. Kullanımın pekçok farklı yolu var. Sigaraya sarıp içiyorlar, kova şekli var. Pet şişede içiyorlar”.
2010 YILINDAN BERİ
KKTC’den Türkiye’ye 2010 yılından bu yana sürekli olarak çok büyük miktarlarda bonzai gönderilirken, KKTC polisi bunu önlemede yetersiz kalıyor. KKTC’de bağımlı olan pekçok genç küçük miktarlarda bonzai ile yakalanırken, bugüne kadar bonzai baronlarından herhangi birisi ise yakalanmış değil.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.