DOLAR 32,5567 0.12%
EURO 34,9132 -0.27%
ALTIN 2.437,490,60
BITCOIN 21081821,12%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bonzai kullanımında büyük artış

Bonzai kullanımında büyük artış

ABONE OL
08 Mayıs 2019 12:01
Bonzai kullanımında büyük artış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- UBP Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, “Çağın Vebası Uyuşturucu” konusunda Meclis’te yaptığı güncel konuşmada, maalesef ülkede uyuşturucunun her türünün görülmeye başladığını kaydetti.
Kişilerin hiçbir zaman bağımlı olabileceklerini düşünmeden uyuşturucu kullanmaya başladıklarını belirten Altuğra, anne babaları iyi bir gözlemci olmaları konusunda uyardı.
Uyuşturucu kullanımının, fiziksel gelişim, motivasyon ve öğrenme bozukluğuna etki ettiğini anlatan Altuğra, uyuşturucu kullanımının erken fark edilerek gerekli önlemlerin alınmasının önemine işaret etti.
Uyuşturucu kullanımının ülkede büyük bir sorun haline geldiğini kaydeden Altuğra, bonzai kullanımında KKTC’de ciddi bir artış görüldüğünü söyledi.
Altuğra, konunun, ilkokul çağı çocukların eğitim müfredatlarında ders olarak yerleştirilmesi gereği üzerinde durarak, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı’na bu konuda çağrı yaptı.
Altuğra, Sağlık Bakanı Filiz Besim’den de rehabilitasyon merkezi hakkında bilgi istedi.
ÖZYİĞİT
Milli Eğitim Ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit de Altuğra’ya cevaben yaptığı konuşmada, ülkenin kanayan yarası uyuşturucunun bir şekilde kitlelere ulaştığını, belki daha etkin denetleme mekanizmalarıyla bir takım tedbirler alınabileceğini söyledi.
Devlet olarak üzerine düşenleri yapmaları gerektiğini belirten Özyiğit, daha sağlıklı bir toplumsal yaşam için kişisel ve sosyal gerekliliklerin sağlanmasının şart olduğunu söyledi.
Okullarda sosyal yetkinlik destekleme projesinin bu yıl hayata geçirildiğini ifade eden Özyiğit, öğretmen el kitabı hazırlanması konusunda da çalışmaları olduğunu kaydetti.
Sosyal beceri eğitiminin müfredatının güncellendiğini, bunun yeni eğitim-öğretim yılında yürürlüğe gireceğini aktaran Bakan Özyiğit, velilere yönelik bilgilendirme çalışmaları bulunduğunu belirtti.
Aile eğitimi öğrenim materyalleri konusunda bir alt proje oluşturulduğunu ifade eden Özyiğit, var olan bir takım çalışmaları olduğunu, yeni ders yılı ile birlikte bunların daha koordineli bir şekilde hayata geçirileceğini söyledi.
BESİM
Sağlık Bakanı Filiz Besim de, bağımlılık konusunun tüm dünyanın olduğu gibi, ülkenin de sorunu olduğunu ifade ederek, bakanlık olarak bu konuda çok yürekten çalıştıklarını, Barış ve Ruh Hastanesi içinde bir madde bağımlılığı polikliniği oluşturduklarını anlattı.
Besim, AMATEM polikliniğinde çalıştırılması amacıyla 10 Haziran tarihinde bir doktorun işe başlaması için sözleşmesinin imzalandığını, rehabilitasyon merkezinin de kısa bir zamanda tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
Uyuşturucunun, Multidisipliner bir konu olduğunu ifade eden Besim, rehabilitasyon sonrasında hastaların topluma kazandırılması konusunun da önemli olduğunu vurguladı.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (116)


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.