DOLAR 32,4876 -0.17%
EURO 34,9627 0.3%
ALTIN 2.430,080,30
BITCOIN 2063475-4,37%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Borell Güney Kıbrıs’a gidiyor… Hedef Türkiye’ye karşı cephe oluşturmak

Borell Güney Kıbrıs’a gidiyor… Hedef Türkiye’ye karşı cephe oluşturmak

ABONE OL
24 Haziran 2020 08:28
Borell Güney Kıbrıs’a gidiyor… Hedef Türkiye’ye karşı cephe oluşturmak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Dışişleri Bakanı Hristoduludis, Borell’in ziyaretiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada “Türkiye’nin tutumunun sadece Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ı değil, AB’yi de ilgilendirdiği” söyledi
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Joseph Borell, Türkiye’nin Güney Kıbrıs karşısındaki tutumuna ilişkin temaslarda bulunmak üzere Perşembe günü Güney Kıbrıs’a gidiyor.
Politis ve diğer gazeteler, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Joseph Borell’in, Türkiye’nin Güney Kıbrıs karşısındaki tutumuna ilişkin temaslarda bulunmak üzere Perşembe günü Güney Kıbrıs’a gideceğini yazdılar.
Gazete, Borell’in 25-26 Haziran’da Güney Kıbrıs’ta temaslarda bulunacağını ve öncesinde Yunanistan’a giderek Yunan hükümetiyle de görüşmeler gerçekleştireceğini aktardı.
Gazeteye açıklamada bulunan Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Borell’in temaslarının, 13 Temmuz’da gerçekleştirilecek AB Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına hazırlık amacı taşıdığını belirterek Borell’in Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve PESCO konularını ele alacağı Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis’le temaslarda bulunacağını ifade etti.
Hristodulidis, “Türkiye’nin saldırgan tutumunun sadece Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ı değil, AB’yi de ilgilendirdiğinin AB içerisinde anlaşılmaya başlandığı” iddiasında bulunurken, “Hedef sıcak bir çatışma noktasına gelmemektir” şeklinde konuştu.
FRANSA
Hristodulidis açıklamasında, Fransa’nın bölgeye yönelik artış gösteren bir ilgisinin bulunduğunu ve hem AB hem de BM Güvenlik Konseyi’nde Güney Kıbrıs’ın tezlerini desteklediğini belirtti.
Fransa’yla özellikle savunma alanındaki iş birliğine dair yakında bazı açıklamalar yapacaklarını belirten Hristodulidis, Türkiye’nin, Güney Kıbrıs’la imzaladığı MEB anlaşmasını iptal etmesi konusunda İsrail’e yaptığı çağrı karşısında İsrail Büyükelçisi’nin verdiği yanıttan duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.
****
Rum Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Heyeti Karayiannis ;
“Koronavirüs vakaları devam edecek”
FOTO KORONAVİRÜS TEST
Haravgi gazetesine göre Rum Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Heyeti üyesi ve Mikrobiyoloji-Moleküler Viroloji Profesörü Petros Karayiannis, Baf’ta bir otel çalışanında koronavirüs tespit edilmesi üzerine seyrek-tek tük vakalara sahip olmaya devam edeceklerini ifade etti.
Karayiannis, bu vakanın toplum içerisinde bulunduğunu bunun gelen bir turistten veya Kıbrıs’ın Kuzeyinden dolayı ortaya çıkmadığını, bunun yeni bir vaka mı yoksa şu an ortaya çıkan eski bir vakayı mı teşkil ettiğinin beklenip görülmesi gerektiğinin de altını çizdi.
Sınır kapılarının açılmasıyla ilgili bir soru üzerine Karayiannis, her iki tarafın, testlerle alakalı söylediklerini yerine getirmesi durumunda, durumun kendisini endişelendirmediğini söyledi.
Karayiannis aynı şeyin havalimanları için de geçerli olduğunu, en azından havalimanları, A kategorisi içinde bulunan ülkeler için epidemiyolojik görüntülerinin çok iyi olduğunu bildiklerini, ayrıca örneklendirme kontrollerin de yapılacağını belirtti.
Karayiannis, bundan sonra ise durumu yakından takip edeceklerini ve buna göre hareket edeceklerini, bir diğer deyişle, eğer bir ülke kendilerine vakalar getirirse, o zaman bunu nasıl sınıflandıracaklarını düşüneceklerini de ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.