DOLAR 32,5079 -0.1%
EURO 34,9787 0.36%
ALTIN 2.434,080,46
BITCOIN 2073297-4,23%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Borrell Türk duvarına tosladı”

“Borrell Türk duvarına tosladı”

ABONE OL
09 Temmuz 2020 10:03
“Borrell Türk duvarına tosladı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in Ankara’da gerçekleştirdiği temaslar ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla düzenledikleri basın toplantısında yapılan açıklamalar, Rum gazetelerinde yer almaya devam ediyor.
Habere “Duvara Tosladı- Ankara, Borrell Karşısında Tamamen Olumsuz- Türk Duvarına Tosladı- Söz Sırası Şimdi Avrupa’da” başlıklarıyla manşet ve iç sayfadan geniş yer veren Alithia gazetesine göre, Borrell’in Ankara ziyaretinin ilk sonucu, “devam eden Türk saldırganlığıyla birlikte, Doğu Akdeniz’deki durum da dahil olmak üzere, AB-Türkiye ilişkilerini meşgul eden konularla alakalı samimi ve iyi niyetli bir diyalog konusunda Ankara’yı ikna etmekle ilgili ilk çabasının başarılı olmadığı” gerçeğidir.
Borell’in Çavuşoğlu’ndan duyduklarının, görüşmenin ardından kamuoyunda yapılan açıklamalarda ortaya çıkanlardan da kötü olduğunu” iddia eden gazete, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Borrell’i görüşmeye kabul etmemesinin, Borrell’in Ankara’da karşılaştığı olumsuz ortamın kanıtı olduğunu” ileri sürdü.
Bundan ötürü, AB-Türkiye ilişkilerinin tüm yelpazesini ele almak için 13 Temmuz’da Brüksel’de toplanacak AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısının daha fazla önem kazandığını yazan gazete, burada AB’nin, Türk provokasyonlarının durdurulması için daha aktif ve kararlı bir rol üstlenme konusunda kararlı olup olmadığının ya da buna bir kez daha “göz mü yumacağının” ortaya çıkacağını ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.