DOLAR 32,6019 0.39%
EURO 34,8214 0.24%
ALTIN 2.491,970,31
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Borrell;  Türkiye-Libya mutabakatı yasadışı demedim

Borrell; Türkiye-Libya mutabakatı yasadışı demedim

ABONE OL
12 Aralık 2019 08:53
Borrell;  Türkiye-Libya mutabakatı yasadışı demedim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- AB Yüksek Temsilcisi Borrell’in , Türkiye-Libya mutabakatının ele alındığı AB Dış Konular Konseyi sonrasında yaptığı açıklama Yunanistan’da ve Güney Kıbrıs’ta büyük endişe yarattı
Fileleftheros gazetesi, “AB Türkiye-Libya Anlaşmasını Tarıyor…. MEB Konusunda Da Hristodulidis-Borrell Görüşmesi” başlıklı haberinde , Türkiye ile Libya arasındaki deniz yetki alanlarını sınırlandırma mutabakatının önümüzdeki Perşembe ve Cuma günleri gerçekleşecek AB zirvesinde ele alınacağını, AB birimlerinin de mutabakat metninin bütün yönlerini taramakta olduğunu yazdı.
Habere göre AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye-Libya mutabakatının ele alındığı AB Dış Konular Konseyi sonrasında “problemli” diye nitelediği mutabakatın özellikle Yunanistan’da ve Güney Kıbrıs’ta “ciddi endişe yarattığını” söyledi. Bir soruya karşılık ise Borrell “mutabakat yasadışı demedim. AB birimleri metni inceliyor” izahında bulundu.
HRİSTODULİDİS
Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Dış Konular Konseyi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye-Libya deniz yetki alanlarını sınırlandırma mutabakatını kınadı. Mutabakatın “uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve hiçbir hukuki zemini de olmadığını” iddia eden Hristodulidis, bu gelişme ve Türkiye-Libya arasında savunma işbirliği mutabakatı imzalanmasının “bölgedeki başka ülkeleri de endişelendirdiğini ve uluslararası toplumun, Libya sorununa siyasi çözüm bulunması maksatlı Konsey toplantısına olanak tanıyacak ortam yaratma çabalarının altını oyduğunu” öne sürdü.
Rum Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Hristodulidis’in Dış Konular Konseyi toplantısı çerçevesinde AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile görüştüğü ve görüşmede, yeni Komisyon’un, Türkiye’nin Rum yönetiminin sözde “MEB’i ve kara suları içerisindeki” faaliyetleri hakkında Konsey tarafından alınan kararların uygulanmasına bağlılığının teyit edildiği kaydedildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.