DOLAR 32,5910 0.11%
EURO 35,0220 0.42%
ALTIN 2.417,59-0,22
BITCOIN 2098231-3,22%
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Boşanmanın Ebeveynler ve Çocuklar Üzerindeki Etkisi” konulu sempozyum yapılıyor
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • “Boşanmanın Ebeveynler ve Çocuklar Üzerindeki Etkisi” konulu sempozyum yapılıyor

“Boşanmanın Ebeveynler ve Çocuklar Üzerindeki Etkisi” konulu sempozyum yapılıyor

ABONE OL
28 Temmuz 2022 13:49
“Boşanmanın Ebeveynler ve Çocuklar Üzerindeki Etkisi” konulu sempozyum yapılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi ile Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği GİKAD) işbirliğinde düzenlenen “Boşanmanın Ebeveynler ve Çocuklar Üzerindeki Etkisi” konulu sempozyum Girne Acapulco Resort Otel’de yer alıyor.

GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu sempozyumda yaptığı konuşmada, kadın güçlendikçe önce ailesi, ardından çevresi, ve toplumun güçleneceğini vurguladı.

Yeni nesillerin en iyi şekilde yetişerek güçlü bireyler haline gelmesinde en büyük görevin, ebeveynlere düştüğünü kaydeden İçim Çağıner Kavuklu, kendileriyle ve çocuklarıyla barışık ebeveynlerin mutlu çocuk yetiştirebileceğini ifade etti.

“Boşanmanın Ebeveynler ve Çocuklar Üzerindeki Etkisi” konusunun , her boyutuyla toplantıda ele alınacağını belirten Kavuklu, organizasyondan çıkacak sonuçların toplumun geneline yayılmasını ve sempozyumun başarılı geçmesini diledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da, boşanma olgusunun son yıllarda toplumun en büyük sorunlarından biri olduğuna vurgu yaptı.

2021 yılında Aile Mahkemelerinde açılan 1176 boşanma davasının 895’inin boşanma ile sonuçlandığına dikkat çeken Taçoy, boşanmanın sadece eşlerin evliliklerini sonlandırması değil, aynı zamanda yeni bir hayata uyum sürecinin başlangıcı olduğunu kaydetti.

Taçoy, çocukların ebeveynlerinin boşanmasından ne şekilde etkileneceğinin etkenlere göre farklılık gösterebileceğini ifade ederek, “Ebeveynleri ayrılan her çocuk, büyük zorluk yaşayacak, ruhsal ya da fiziksel olarak hırpalanacak” algısının hatalı bir yaklaşım olduğuna dikkat çekti.

Taçoy, çocukların yaşadıkları olumsuz etkileri azaltmak konusunda, Bakanlığın yanı sıra; ilgili sivil toplum örgütlerine, aile mahkemesi yargıçlarına, öğretmenlere, toplumun her bireyine önemli görev ve sorumluluklar düştüğünün altını çizdi.

Sosyal hizmetlerin sadece maaş vermek değil, kadına, yaşlıya, engelliye, bakıma muhtaç olana toplumun her kesimine ilgi göstermek olduğunu belirterek bu doğrultuda çalışacaklarını söyleyen Taçoy, sempozyumdan çıkacak sonuçların Sosyal Hizmetler Dairesi için yol haritası oluşturacağına inanç belirterek; sempozyuma katkı koyan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, oturumlara geçildi. BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.