DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20626702,05%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bozkır;   Kıbrıs Türkleri azınlık olamaz

Bozkır; Kıbrıs Türkleri azınlık olamaz

ABONE OL
18 Eylül 2018 09:51
Bozkır;   Kıbrıs Türkleri azınlık olamaz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bozkır: Crans-Montana sürecinden sonra bir belirsizlik ve hayal kırıklığı ortamı doğdu. Ancak Rum tarafının adeta süreci uzatarak zaman kazanmak ve bir anlamda kurdukları devlette Kıbrıslı Türkleri bir azınlık statüsünde yerleştirmek arzusu çok aşikar şekilde ortaya çıktı.

 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı Volkan Bozkır’ı kabul etti.
İLK ZİYARET KKTC’YE
Volkan Bozkır göreve geldikten sonra ilk yurt dışı ziyaretini tabiatıyla KKTC’ye gerçekleştirdiğini belirterek, TC’nin KKTC’nin tüm sorunlarında yanında olma ve birlikte hareket etme kararlılığında olduğunu söyledi.
Crans-Montana sürecinden sonra bir belirsizlik ve hayal kırıklığı ortamı doğduğunu ifade eden Bozkır, “Ancak Rum tarafının adeta süreci uzatarak zaman kazanmak ve bir anlamda kurdukları devlette Kıbrıslı Türkleri bir azınlık statüsünde yerleştirmek arzusu çok aşikar şekilde ortaya çıktı” dedi.
Bozkır, Türkiye olarak, böyle bir ortamın meydana gelmesine izin vermeyeceklerini vurgulayarak, siyasi eşitlik temelinde bir arada yaşanması şansının gerçekleşmesinin kendilerinin de arzu ettiği bir sonuç olduğunu ancak bunun dışında emrivakilerle sonuç vermeyecek şekilde sürecin uzatılmasını istemediklerini belirtti.
BM Genel Sekreteri’nin de artık sonucu olmayacak bir sürece girmeyi arzu etmediğini söyleyen Bozkır, BM Genel Sekreteri’nin danışmanı Lute’un raporunu bugün sunacağını, ekim ayı içinde yayımlanacak bu raporda arzu edilmeyen ifadelerin yer almaması için de hep birlikte gayret sarf edeceklerini ifade etti.
“BİZ AYNI YERDEYİZ İSTEYEN GELİR”
Bozkır, Doğu Akdeniz’deki gazı taşımak için yapılan çalışmaların birçoğunun kabul edilebilir olmadığını, gazın Türkiye üstünden aktarılmasının tek çare olduğunu belirterek, “Biz sabrımızı koruyoruz, onlar da doğruyu bulacak” dedi.
AB’nin kafasının karışık olduğunu, ırkçı hükümetlerle sorunlar yaşadığını söyleyen Bozkır, AB’yle yaşanan kırgınlıklara değinerek, “Biz aynı yerdeyiz bekliyoruz isteyen gelir” dedi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.