DOLAR 32,6038 0.39%
EURO 34,8038 0.19%
ALTIN 2.496,270,49
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BRT Müdürü Özkurt:Kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında toplum olarak durmalıyız
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • BRT Müdürü Özkurt:Kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında toplum olarak durmalıyız

BRT Müdürü Özkurt:Kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında toplum olarak durmalıyız

ABONE OL
24 Kasım 2022 20:38
BRT Müdürü Özkurt:Kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında toplum olarak durmalıyız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Özkurt dünyada en çok yaşanan sosyal sorunların başında kadına yönelik şiddettin geldiğini, bu şiddettin geçmişten günümüze farklı şekillerde vücut bulduğunu ve kadınların varlık mücadelesini tehdit etmeye devam ettiğine işaret etti.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Özkurt az gelişmiş ve baskıcı toplumlarda ise şiddet bile sayılmayan uygulamalardan dolayı şiddete çözüm üretme konusunda da bir şey yapılmadığını belirtti.

Özkurt mesajında ‘Kadına yönelik her türlü şiddet konusunda, bu şiddeti görmezden gelenler, karşı duruş sergilemeyenler, sessiz kalmayı seçenler de şiddeti uygulayan kadar suçlu ve sorumludur.

Siyasi, sosyal, ekonomik ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden doğan kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında toplum olarak durmazsak, kadınlar olarak bu şiddete maruz kalmaya devam edeceğiz.Kadınların şiddetsiz bir hayat kurması ve şiddetin her türlüsünden uzak kalabilmesi için koruyucu ve önleyici tedbirler alarak, hukuk kurallarını kendi çıkar ve egolarına göre uygulayanlar karşısında farkındalığı artırmak toplumsal bir görev bilinciyle ele alınmalıdır. Bu nedenle dünyanın dört bir yanında 25 Kasım, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” olarak dayanışmanın ve adalet arayışının güçlendiği bir gün olarak kutlanıyor. Görünmezlikten, kadınların sesini duyuran herkese selam olsun’ dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.