DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BRT’de büyük ayırımcılık… Yayınlanmayan gazeteler  okunuyor

BRT’de büyük ayırımcılık… Yayınlanmayan gazeteler okunuyor

ABONE OL
24 Mart 2020 10:37
BRT’de büyük ayırımcılık… Yayınlanmayan gazeteler  okunuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hükümetin 13 Mart’ta koronavirüse karşı aldığı tedbirler başlarken, 10 gazete basılı yayın hayatına son verdi. Bunlardan 2 gazete çalışanlarının sağlığını dikkate alarak 27 Mart’a kadar yayınlarına son verirken, diğer gazeteler de ekonomik nedenlerle 27 Mart’a kadar yayınlanmama kararı aldı.
Aralarında NACAK Gazetesinin de bulunduğu diğer 11 gazete ise her türlü ekonomik zorluğa katlanarak halkın bilgi edinmesi amacıyla yayınlarına devam ediyor.
Bu arada koronovirüsle ilgili alınan tedbirlerin arkasına saklanan iki gazete yayınlarını son verip, “internet gazeteciliği” yaptıklarını ileri sürüp, sadece birinci sayfalarını internet üzerinden yayınlıyor.
BRT ise sabah haber bültenlerinde bu iki gazete basılı olarak yayınlanıyormuş gibi, bunların gönderdiği birinci sayfaları okuyarak, yayınlanmayan diğer 8 gazeteye haksızlık yapıyor.
Bu duruma tepki gösteren gazete sahipleri, “BRT böyle bir uygulama başlattıysa bizler de basılı yayınımıza son verelim, ekonomik sıkıntıdan kurtulalım, internete geçelim, BRT’ye internet üzerinden sadece birinci sayfalarımızı gönderelim ve okunsun ” diyerek tepki gösterdiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.