DOLAR 32,5724 0.14%
EURO 34,9198 0.67%
ALTIN 2.435,330,12
BITCOIN 21752090,22%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BRTK ile Bay-Sen arasında Başbakan Üstel huzurunda Toplu İş Sözleşmesi imzalandı
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • BRTK ile Bay-Sen arasında Başbakan Üstel huzurunda Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

BRTK ile Bay-Sen arasında Başbakan Üstel huzurunda Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

ABONE OL
07 Kasım 2022 19:20
BRTK ile Bay-Sen arasında Başbakan Üstel huzurunda Toplu İş Sözleşmesi imzalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ile kurumda yetkili sendika olan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen) arasında Toplu İş Sözleşmesi Cumhuriyet Meclisi Mavi Salon’da imzalandı.

2022-23 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesine Başbakan Ünal Üstel, Maliye Bakanı Alişan Şan, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdür Meryem Özkurt ve Bay-Sen Başkanı İbrahim Kanat imza koydu.

İmza töreni öncesinde konuşan BAY- SEN Başkanı İbrahim Kanat, Toplu Sözleşmenin Kurumda tam zamanlı çalışan tüm personeli kapsayacağını söyledi.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Özkurt da toplu iş sözleşmesinin önemini vurguladı.
Özkurt, Kurumda çalışan tüm personelin Toplu Sözleşmeye dahil edilmesinin bir ilk olduğunu belirtti.

Maliye Bakanı Alişan Şan ise BRT çalışanlarının kendileri için önemli olduğunu ve mağduriyetlerinin giderilmesi için çaba sarfettiklerini belirtti.

Protokole imza koyan Başbakan Ünal Üstel de 2022-2023 BRT Toplu İş Sözleşmesinde bir ilke imza atılacağını belirterek Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun ülke için önemine dikkat çekti.

BRT’nin 1960’lı yıllardan itibaren Kıbrıs Türküne önemli hizmetler vermeye devam ettiğini vurgulayan Üstel, “BRT ilk yıllarında radyo vasıtasıyla insanımıza moral verdi, Güneyde yaşayan insanlarımıza bilgiler aktardı, haberşleşmeyi sağladı. Bugün artık televizyon kanalları ile dünyaya açıldı, yurtdışında yaşayan insanlarımıza ülkeden güncel haberleri aktarıyor” dedi.

İmzalanacak Toplu İş Sözleşmesi ile Kurum da görev yapan çalışanların özlük haklarını iyileştireceklerini belirten Başbakan Üstel, Toplu sözleşmenin birçok mağduriyeti gidereceğini kaydetti.

Üstel, hükümet olarak diğer tüm kurum çalışanlarının mağduriyetlerini de giderme yönünde çalışma yürüttüklerini belirterek, önümüzdeki genel seçimin 2026 yılında yapılacağını öngörerek çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizdi.

Toplu iş Sözleşmesiyle ihtiyat sandığı prim desteği yatan personelin ihtiyat sandığı prim yatırımlarına 1 Ocak 2023’ten geçerli olmak kaydıyla yüzde 1’lik artış yapılacak.

Sözleşmeyle kurumda tam zamanlı çalışmakta olup toplu iş sözleşmesine dahil olmayan personel de toplu sözleşmeye dahil edilerek tüm haklardan yaralanabilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.