DOLAR 32,5507 0.19%
EURO 34,9222 -0.26%
ALTIN 2.438,450,13
BITCOIN 21139631,03%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BRTK Müdürü Özkurt, BRT’nin 59 yılda gerçekleştirdiklerini ve projelerini anlattı
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • BRTK Müdürü Özkurt, BRT’nin 59 yılda gerçekleştirdiklerini ve projelerini anlattı

BRTK Müdürü Özkurt, BRT’nin 59 yılda gerçekleştirdiklerini ve projelerini anlattı

ABONE OL
23 Aralık 2022 13:25
BRTK Müdürü Özkurt, BRT’nin 59 yılda gerçekleştirdiklerini ve projelerini anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Özkurt ‘Manşet +’ programında, BRT’nin 59 yılda gerçekleştirdiklerini ve projelerini anlattı.

Meryem Özkurt, Bayrak Radyosu’nun bir misyon ile kurulduğunu ve o misyonu kesintisiz devam ettirdiğini ve Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tarafında olduğunu söyledi.

Özkurt, bir devlet kurumu olduğu için yaptığı projelerle devleti yükselten Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun solar enerjiyi kullanan ilk devlet kurumu olduğunu belirterek, şu anda elektriğinin yüzde 75 ini solar enerjiden kullandığını ve geriye kalan yüzde 25’in de solar enerji olacağını söyledi.

Kuzey Kıbrıs SMART TV uygulamasının tabletlerde telefonlarda ve televizyonlarda uygulamaya konulduğunu belirten Özkurt, dünyanın her yerinden Kuzey Kıbrıs SMART TV aracılığı ile Kuzey Kıbrıs’daki tüm kanallara ulaşılabileceğini anlattı.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Özkurt, söz konusu uygulamanın yerel kaynaklarla yapıldığını kaydederek, diğer önemli bir projenin ise Karasal Dijital Yayıncılık Projesi olduğunu söyledi

BRT’nin KKTC’deki yayıncılığı yükseltmek için misyon üstlendiğini belirten Özkurt, özellikle son 6 yılda BRT’nin hedefine koyup yetiştiremediği hiçbir proje olmadığını kaydetti.

Okulların kapalı olduğu zaman BRT’nin eğitim kanalının devreye konulduğunu anımsatan Özkurt, BRT’nin tüm yapımların özgün olduğunu söyledi.

Mevcut HD stüdyonun büyüklüğünde ve aynı teknolojiye sahip başka bir stüdyuya da ihtiyaç olduğunu belirten Özkurt, 60’ıncı yılda böyle bir stüdyoya kavuşulabileceğini söyledi.

BRTK Müdürü Özkurt, programın sonunda BRT çalışanlarını da stüdyoya davet etti.

Yayına katılan bazı çalışanlar, BRT’nin kuruluş yıldönümü ile ilgili görüş ve düşüncelerini ifade ettiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.