DOLAR 32,5500 -0.05%
EURO 34,9008 0.03%
ALTIN 2.427,42-0,21
BITCOIN 2159165-0,12%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Bu durum Kıbrıs için de geçerli”

“Bu durum Kıbrıs için de geçerli”

ABONE OL
03 Ekim 2018 11:35
“Bu durum Kıbrıs için de geçerli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erdoğan: Türkiye’ye rağmen yapılan hiçbir işin bu bölgede başarıya ulaşma şansı olmadığını herkes görmeli ve bilmelidir. Aynı durum Kıbrıs ve Ege çevresinde gelişen hadiseler için de geçerlidir

NACAK GAZETESİ- Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’ye rağmen yapılan hiçbir işin bu bölgede başarıya ulaşma şansı olmadığını herkes görmeli ve bilmelidir. Aynı durum Kıbrıs ve Ege çevresinde gelişen hadiseler için de geçerlidir.” dedi.
Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Suriye’deki iç savaşı, Türkiye’ye taşıma hesaplarından, Suriye halkının geleceğini kendi topraklarında güvence altına alma inisiyatifine gelmiş olmanın” gerçekten de tarihi bir başarı olduğuna dikkati çekti.
Türkiye’deki Suriyeli misafirlerin kendi topraklarına dönüşünü ancak bu coğrafyayı bir bütün olarak huzura, güvene, refaha kavuşturarak sağlayabileceklerini bildiren Erdoğan, “İdlib krizinin istenmedik bir şekilde gelişmesi halinde, ülkemize 1 milyona yakın sığınmacının gelmesi bekleniyordu. Geliştirdiğimiz stratejiler ve attığımız adımlar neticesinde daha şimdiden İdlib’e 60 bin kişinin geri dönüşüne şahit olduk.” diye konuştu.
Soçi mutabakatı aynı zamanda Suriye’de yeni bir anayasa hazırlanması ve özgür seçimlerin yapılmasıyla kalıcı siyasi çözüm umutlarını tekrar canlandırdığına dikkati çeken Erdoğan, bundan sonra hem Cenevre’deki hem Astana’daki görüşmelerde daha somut ve olumlu yönde ilerlemeler sağlanacağını ümit ettiklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye krizi boyunca elini taşın altına hiç sokmamış kimi ülkelerin, birden bire toplanıp, kendi kendilerine yol haritaları çizmeye çalışmalarının, çözüm ihtimalinin belirdiğinin en iyi işareti olduğunu vurguladı.
“Biz bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Suriye halkının doğrudan kendisini muhatap almaya ve çözümü onlarla birlikte aramaya devam edeceğiz.” diyen Erdoğan, “Suriye halkı” ifadesine dikkati çekerek, “Yönetimini demiyorum, dikkat edin. Bazıları bunu birbirine karıştırıyor. Burası da önemli.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.