DOLAR 32,5866 0.01%
EURO 34,9137 0.01%
ALTIN 2.427,52-0,08
BITCOIN 2161277-0,50%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bu mu adalet?

Bu mu adalet?

ABONE OL
08 Mart 2018 14:02
Bu mu adalet?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İmparator Gece Kulübü’nde 28 Şubat’ta meydana gelen iş kazasında 17 yaşındaki Mustafa Barış Polat’ın parmağı kopmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da bu olayla ilgili olarak İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası uyarınca, işveren olan İmparator Gece Kulübü’ne iki asgari ücret idari para cezası uyguladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı son günlerde yaşanan iki iş kazası ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada 28 Şubat’ta meydana gelen iş kazası ile ilgili İmparator Gece Kulübü’ne iki asgari ücret idari para cezası uygulandığı, 5 Mart tarihinde Alayköy- Türkeli anayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasıyla ilgili tahkikatın sürdüğü kaydedildi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bakanlığımız, son günlerde art arda yaşanan üzücü iki iş kazasıyla ilgili izlenen yasal prosedür ve uygulanan yaptırımlar hakkında kamuoyunu şeffaf bir şekilde bilgilendirme ihtiyacı duymuştur” denildi.
Açıklamada 28 Şubat tarihinde, Alayköy’de faaliyet gösteren bir gece kulübünde mermer işinde çalışırken iş kazası geçiren ve parmağı yaralanan 17 yaşındaki Mustafa Barış Polat ve kendisine iş veren Deniz Arslandoğan’ın çalışma izinsiz olarak çalıştıklarının Çalışma Dairesi Müdürlüğü tarafından tespit edildiği, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası uyarınca, işveren olan İmparator Gece Kulübü’ne iki asgari ücret idari para cezası uygulandığı ifade edildi.
Kayıt dışı çalışırken yakalanan her iki kişi için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gerekli yasal prosedür izlenerek, İçişleri Bakanlığı Muhaceret Dairesi’ne gereğinin yapılması için bildirimin yapıldığı belirtildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklamasında, 5 Mart tarihinde Alayköy- Türkeli anayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında ML 944 Z plakalı aracı süren Yıldıray Ünsal ve araçta yolcu olarak bulunan Katip Gürbüz ile Bedri Sönmez’in iş dönüşü kaza geçirdiğinin Çalışma Dairesi tarafından tespit edildiği kaydedildi.
Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
“35/2008 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’na göre iş kazası: ‘Bir işyerinde veya iş gereği olarak işyeri dışında veya işyerine gidiş gelişlerde meydana gelen ve bağımsız olarak veya bir işverene bağlı olarak çalışan şahısları hemen veya sonradan bedence veya ruhça arızaya uğratan beklenmedik, planlanmamış ve istenmeyen bir olay’ olarak tanımlanmaktadır. Meydana gelen trafik kazası, iş dönüşü olduğu için daire tarafından iş kazası tahkikatına başlanmıştır. Kaza yapan araçta bulunan yolcuların birinin seramikçi, ikisinin boyacı olduğu; Alayköy’de faaliyet gösteren Sexy Lady isimli gece kulübünde iş yaptıkları, birinin çalışma izinli olduğu ancak çalışma izninin başka bir işveren adına olduğu diğer iki çalışanın ise kayıt dışı olduğu Çalışma Dairesi tarafından tespit edilmiştir. Çalışma Dairesi ile Polis Genel Müdürlüğü’nün konuyla ilgili tahkikatı devam etmektedir. Tahkikatın tamamlanmasıyla daire tarafından ilgili yasal mevzuat uyarınca gereken yaptırımlar uygulanacaktır”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.