DOLAR 32,4071 0.22%
EURO 35,1035 -0.05%
ALTIN 2.325,440,27
BITCOIN 2267552-1,86%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bugün 14 Mart Tıp Bayramı…

Bugün 14 Mart Tıp Bayramı…

ABONE OL
14 Mart 2022 09:15
Bugün 14 Mart Tıp Bayramı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün 14 Mart Tıp Bayramı…

Tıp bayramı ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar , Başbakan Faiz Sucuoğlu ve Sağlık Bakanı Ali Pilli ise gün dolayısıyla mesaj yayımlayarak, doktor ve sağlık çalışanlarını kutladı.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Hidden Garden’da 14 Mart Tıp Bayramı töreni gerçekleştirecek.

Törende, meslekte 25. ve 50. hizmet yıllarını dolduran hekimlere plaket ve onur belgeleri sunulacak.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayarak doktorlar ile tüm sağlık çalışanlarını kutladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, mesajında “ insan sağlığı, mutluluğu ve huzuru için gece gündüz çalışan tıp camiasının çalışma koşullarının iyileştirilmesi, mesleklerini yerine getirirken endişesiz çalışmaları ve sorunlarının çözülebilmesi için çalışmalar yapmanın önemine işaret etti, bu yöndeki çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

Başbakan Dr.Faiz Sucuğlu ise mesajında sağlık alanında hizmet vermenin ciddi bir emek ve sabır istediğine vurgu yaparak, doktorların ve sağlık çalışanlarının pandemi ile mücadele sürecinde büyük fedakârlıklarla çalıştıklarını anımsattı.

Başbakan Sucuoğlu halkın en temel hakkı olan sağlık hizmetlerinden yararlanmasını saplamak ve etkin ve kaliteli bir sağlık sisteminin oluşturulması için gerekli yasal düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını da ifade etti.

Sağlık Bakanı Ali Pilli de 14 Mart Tıp Bayramı’nın sadece sağlık çalışanlarının değil, genelde sağlıkta yaşanan tüm sorunların ele alınmasına vesile olan önemli bir gün olduğunu kaydetti.
Pilli gün dolayısıyla yayımladığı mesajında sağlık çalışanlarını kutladı ve pandeminin getirdiği tüm zorluklara rağmen sağlık çalışanları ile birlikte kazanılan başarılı bir süreç yaşandığını ifade etti.

Pilli, “Bu süreç içerisinde sağlıktaki alt yapıların geliştirilmesi, Meclis’te bekleyen yasalarla birlikte sağlığın daha iyi bir teşkilat yapısına kavuşması için gerekli adımlar atılacak, beklemekte olan yasalar ilgili paydaşlarla istişare içerisinde hayata geçirilecektir” dedi. BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.