DOLAR 32,5548 0.12%
EURO 35,0258 -0.06%
ALTIN 2.439,440,15
BITCOIN 21040190,95%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bulc Rum’a sahip çıktı

Bulc Rum’a sahip çıktı

ABONE OL
12 Ekim 2017 08:54
Bulc Rum’a sahip çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AB Ulaştırma Komiseri VioletaBulc’un Türk tarafının  Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi ” içerisindeki egemenlik hakları ve kara suları üzerindeki egemenliğine saygı duyması gerektiğini söyledi

Fileleftheros gazetesi AB Ulaştırma Komiseri VioletaBulc’un Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilen denizcilik seminerine katıldığını yazdı.
Habere göre Rum Haber Ajansı’na (KİPE) konuşan Bulc, Türkiye’nin, Güney Kıbrıs’ın sözde “MEB” içerisindeki egemenlik hakları ve kara suları üzerindeki egemenliğine saygı duymasının gerekliliğini AB’nin tekrar tekrar vurguladığını söyledi.
Açıklamalarında Güney Kıbrıs’ın Avrupa denizcilik çıkarlarının uluslararası deniz toplumuna aktarılmasında önemli bir ülke olduğunu söyleyen Bulc, Güney Kıbrıs’ın denizcilik alanındaki deneyimlerinin zenginliğinin, gerek mevcut yasal çerçevenin hayata geçirilmesi ve çağdaşlaştırılmasında, gerekse yeni politikaların belirlenmesinde önemli bir araç olduğunu söyledi.
KURUMBLİS
Gazete seminer dolayısıyla Güney Kıbrıs’ta bulunan Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikası Bakanı PanayotisKurumblis’in de basına açıklamalarda bulunduğunu aktardı.
Habere göre Kurumblis, Güney Kıbrıs’ın sözde “MEB”i içerisindeki sondajlar ve keşiflerin, otomatik olarak Güney Kıbrıs’ın jeopolitik ve jeostratejik konumunu yükselttiğini söyledi.
Yunanistan, Güney Kıbrıs ve Mısır arasındaki işbirliğinin, ayrıca Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail arasındaki işbirliğinin, öncelikle çalkantılı Ortadoğu’nun ihtiyaç duyduğu bir istikrar alanı yarattığını savunan Kurumblis, enerji alanındaki gelişmelerin tüm bu ülkelere özel bir değer kattığını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.