DOLAR 32,3767 0.16%
EURO 35,0559 -0.16%
ALTIN 2.325,100,26
BITCOIN 2272623-0,59%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Bunlar KKTC mahkemelerinde yargılanabilir”

“Bunlar KKTC mahkemelerinde yargılanabilir”

ABONE OL
18 Eylül 2017 07:36
“Bunlar KKTC mahkemelerinde yargılanabilir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KKTC vatandaşı FETÖ’cü varsa” diyen Yüksek Mahkeme Başkanı Şefik; “Bunlar KKTC mahkemelerinde yargılanabilir”

KANAL T Haber Aktüel adına Yüksek Mahkeme Başkanı N. Ferdi Şefik’le röportaj yapan Ferda Ekinci, gündemde bulunan KKTC’de FETÖ yapılanmasını değindi ve şunları sordu;
“Toplumda FETÖ konusunda hassasiyet var. Çeşitli gözaltına alınmalar ve tutuklamalar bulunmakta. Yüksek Mahkeme Başkanı olarak neler diyeceksiniz?”
Bu sorulara karşılık olarak ise Yüksek Mahkeme Başkanı Şefik şunları söyledi;
“Konunun poliste olduğu, savcının mütaala verdiği, yerlerinin tespit edildiği konusunda duyumlar vardır. Bunların ne kadarı doğru, veya yanlıştır fikrim yoktur. Bu konuda yegane söyleyebileceğim; bizim ceza yasamız altında Bakanlar Kurulu, FETÖ’yü terör organizasyonu olarak adlandırdıktan sonra ülkemizde yargılamalar yapılabilir. Bizim mevzuatımız buna cevaz verir. Bana ‘bu konuda mümkün olur mu’ diye sorulduğunda bunun en önemli hususun KKTC’de yargılama yapıldığı taktirde eğer KKTC vatandaşı FETÖ’cü var ise KKTC mahkemelerinde yargılanması lazım. O raporu hazırlayan kişinin bizzat mahkememize gelip şehadet vermesi gerekir. Bizim sistemimiz Türkiye’ye yabancıdır. Bylock’tan bahsediliyor. Bu Bylock’un ne olduğu, nasıl tespit edildiği, nasıl çalıştığı gelip eğer varsa KKTC’deki zanlılarla ilgili bunun birebir birinci elden izah edilmesi gerekiyor. Bu konuda yol gösterecek olan Savcılık makamıdır. Bizim memleketimizde, bizim mevzuatımıza göre tanıklar geldiği takdirde KKTC’de yargılama olabilir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.