DOLAR 32,3726 0.16%
EURO 34,9773 -0.31%
ALTIN 2.323,850,20
BITCOIN 22779251,15%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Büyükelçi Kanbay;  “Cumhuriyeti korumak  hedefimiz”

Büyükelçi Kanbay; “Cumhuriyeti korumak hedefimiz”

ABONE OL
29 Ekim 2017 18:44
Büyükelçi Kanbay;  “Cumhuriyeti korumak  hedefimiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetimizin kurulması sürecinde önderlik ettiğiniz milli mücadeleyi yavru vatan Kıbrıs da en güçlü şekilde desteklemiş ilke ve devrimlerinize sahip çıkarak bizimle kader ve gönül birliği yapan Kıbrıs Türkü kardeşlerimiz, bugünkü coşkumuza ortak olmuşlardır
Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. kuruluş yıldönümü dolayısıyla dün sabah saat 09.30’da Lefkoşa’da Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.
Törende protokol sırasına göre çelenkler anıta sunuldu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Tören, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’ın Anıt Özel Defteri’ni imzalamasıyla tamamlandı.
Törene, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Yüksek Mahkeme Başkanı Narik Şefik, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Ana Muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bakanlar, milletvekilleri, askeri erkan, devlet ve Türkiye Büyükelçiliği yetkilileri, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, muharip dernekler, kurum kuruluş ve diğer dernek temsilcileri katıldı.
AKINCI
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Anıt Özel Defteri’ne şunları yazdı:
“Aziz Atatürk,
En büyük eserimdir dediğin Türkiye Cumhuriyeti bugün 94. Yaşına ulaşmış bulunuyor. Kurtuluş savaşından sonra Cumhuriyetin ilanı Türkiye için ilerleme ve uygarlık doğrultusunda yeni bir yol açmış birçok başka ulus için de örnek oluşturmuştur.
Türk gençliğine armağan ettiğin Cumhuriyet’in korunması ve durmaksızın çağdaşlık yolunda ilerlemesi temel bir hedef olarak yerinde durmaktadır.
Türkiye’nin laik demokratik nitelikli bir cumhuriyet olarak işaret ettiğin çağdaş uygarlık yolunda gelişmeye devam edeceği inancıyla, seni bir kez daha saygı ile anıyoruz.
Ruhun Şad olsun.”
KANBAY
TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da, Anıt Özel Defteri’ne şunları kaydetti:
“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk,
En önemli eseriniz olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. yıl dönümünü büyük bir kıvançla kutluyoruz.
Cumhuriyetimizin kurulması sürecinde önderlik ettiğiniz milli mücadeleyi yavru vatan Kıbrıs da en güçlü şekilde desteklemiş ilke ve devrimlerinize sahip çıkarak bizimle kader ve gönül birliği yapan Kıbrıs Türkü kardeşlerimiz, bugünkü coşkumuza ortak olmuşlardır.
Şundan emin olunuz ki Türk ulusunun yaradılışına ve karakterine en uygun idare şekli olarak gördüğünüz Cumhuriyetimiz sayesinde devlerimizin birliğine ve bütünlüğüne yönelmiş her türlü tehdidi bertaraf etmesini bilerek, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye için var gücümüzle çalışmaktayız.
Bu onurlu günde aziz hatıranız önünde sizi, kurtuluş savaşımızın kahraman şehitlerini, gazilerimizi bir kez daha şükranla anıyoruz.
Ruhunuz şad olsun.”

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (259)


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.