DOLAR 32,3611 0.02%
EURO 34,8606 0.08%
ALTIN 2.405,810,53
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Camiye Bizans bayrağı astılar

Camiye Bizans bayrağı astılar

ABONE OL
08 Haziran 2020 08:01
Camiye Bizans bayrağı astılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Geçtiğimiz hafta Limasol’da bulunan Köprülü Camii Rumlar tarafından gerçekleştirilen molotof kokteyli saldırıyla yakılmak istenirken, bu kez de Larnaka’da bulunan Tuzla Camisi Rumların saldırısına uğradı.
Köprülü Camii’nin bahçe duvarlarına İslam karşıtı, ırkçı soğanlar yazılırken, Rum saldırganlar bu kez de Tuzla Camisi’nin duvarlarına Bizans bayrağı astı.
Güney Kıbrıs’taki camilere yönelik saldırılar devam ederken, Rum Yönetimi’nin camilerle ilgili yeterli güvenlik önlemleri almaması ve saldırganları yakalayamaması da dikkat çekiyor.
Başbakan Tatar, Güney Kıbrıs’ta Tuzla köyü camisine Bizans bayrağı asılmasını kınayarak, Rum Yönetimi’ni artan İslam karşıtlığını durdurmaya çağırdı.
Tatar, “Bu çağda, hala ırkçı, faşizan eylemlere başvurulması, başvuranlara göz yumulması asla kabul edilemez” dedi.
Başbakan Tatar açıklamasında şunları kaydetti:
“Güney Kıbrıs’ta son bir haftada ikinci kez camilere yönelik tahrikler yapılması olağan karşılanamaz, geçiştirilemez. Limasol’da bulunan Köprülü Camisi’nin avlusuna molotof kokteyli atılıp duvarlarına İslam ve göçmen karşıtı yazıların yazılmasının ardından bu kez de Larnaka’da bulunan Tuzla Camisi’nin duvarına Bizans bayrağı asılmasını şiddetle kınıyor, Rum Yönetimi’ni derhal İslam karşıtlığını durduracak tavrı ortaya koymaya çağırıyorum. Bunun için yapılması gereken ise derhal suçluları yakalamak için gereken önlemleri almaktır. Bu çağda, hala ırkçı, faşizan eylemlere başvurulması , başvuranlara göz yumulması asla kabul edemeyeceğimiz bir durumdur. Dolayısıyla Rum Yönetimi’ni aklı selime ve uyarılarımızı dikkate almaya davet ediyoruz.”
CUMHURBAŞKANI AKINCI
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum Yönetimi’nin Larnaka’daki camiye Bizans bayrağı asanların peşini bırakmaması gerektiğini kaydederek, “Bu eylem de küçümsenmemeli” dedi.
Akıncı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti:
“Din işleri Dairesi Başkanı Talip Atalay bilgi verdi: Bu kez Larnaka’daki camiye Bizans bayrağı asılmış. Belli ki provokasyondan medet uman birileri var. Leymosun’daki caminin kundaklanma girişiminden sonra bu eylem de küçümsenmemeli ve Rum Yönetimi yapanların peşini bırakmamalıdır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.