08 Haziran 2016 - 12:51 'de eklendi ve A+A-
Bu yıl 11-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek sinema dünyasının en prestijli festivali konumundaki 69. Cannes Film Festivali’nin afişi belli oldu. Jean-Luc Godard’ın 1963 tarihli filmi ‘Nefret’ten esinlenen afiş, festivalin resmi internet sitesinde ‘Sinemanın tarihine saygı ve yeni görme, yaratma yöntemlerine çağrı’ olarak betimleniyor.
“Bu görsel, ‘Nefret’ filminin başlangıcında da kullanılan Michel Mourlet’in meşhur lafını hatırlatıyor: Sinema, arzularımızla uyumlu bir dünyaya bakışımızı ikame eder… Ayrıca, ‘Nefret’in film yapmak hakkında bir film olduğu ve sinema tarihine ve sinefilliğe kayda değer katkılar yaptığı düşünüldüğünde (çoğu kişi tarafından sinemaskop tekniğiyle yapılan en iyi filmlerden biridir) bu sembolik bir seçim.
69. Cannes Film Festivali’nin jüri başkanlığını ‘Çılgın Max: Öfkeli Yollar’ filminin yönetmeni George Miller üstleniyor.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, oluşabilecek doğal afetlerde ülke...
Cumhuriyet Meclisi, Halkın Partisi (HP) Lefkoşa Milletvekili...
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yeni kurulan hükümetin ülkenin ve...
KKTC‘de son 24 saatte yapılan test sayısı 4271 olup, 36...
Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili ...
Dr. Fazıl Küçük Vakfı “Dr. Küçük Anı Parası” satışının sürdü...
Cumhuriyet Meclisi, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komi...
Gazimağusa’da bu sabah Gazimağusa Kaymakamı Kemal Serpal baş...
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, BRT’de Levent ...