DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Çatı aday” formülü çöktü…  Herkes kendi yoluna!

“Çatı aday” formülü çöktü… Herkes kendi yoluna!

ABONE OL
06 Ağustos 2020 10:57
“Çatı aday” formülü çöktü…  Herkes kendi yoluna!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Ankara ziyareti öncesinde UBP’ye yönelik olarak yaptığı açıklamada, “yaptığımız çatı aday teklisi 9 Ağustos’a kadar geçerlidir, sonrası yoktur” demişti
ERSAN SANER
Siyasi partilerin Ankara ziyareti devam ederken, UBP Genel Sekreteri Ersan Saner de yaptığı açıklamayla YDP Genel Başkanı Arıklı’ya yanıt verirken şunları söylemişti;
“UBP Genel Başkanı Ersin Tatar UBP adayı olarak seçimlerde yarışacak. UBP’nin hiçbir şekilde geri adım atması mümkün değil. Her partinin adayı var. UBP bu saatten sonra çatı aday gibi bir şeyle uğraşmaz.”
ARIKLI
Arıklı da Ankara ziyaretiyle ilgili olarak dün yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Ankara’daki temaslarda ‘Çatı aday olmalı diyoruz. Çatı aday bağımsız olmalı. Partili aday olmamalı’ dedim. Ersin bey de ‘Ben UBP’nin adayıyım’ dedi. Dolayısı ile çatı aday formülü ortadan kalktı. Neticede ben partimin adayı olarak seçimlere giriyorum. Herkesin yolu açık olsun,”
ARIKLI’NIN AÇIKLAMASI
Arıklı’nın yaptığı açıklamanın tam metni ise şöyle;
“Ankara’ya yaptığımız ziyaret epey konuşuldu KKTC’de. Komplo teorilerine dayalı yorumları okuyunca kahkahalar attığımı söyleyebilirim.
Ankara’da istişari bazı görüşmeler oldu. Bizi ve önümüzdeki süreçle ilgili düşüncelerimizi bizzat dinlemek istediler.
Açık söylüyorum. Bize hiç bir telkinde bulunulmadı.
Ben şunları söyledim;
1)Çatı aday olmalı diyoruz. Çatı aday bağımsız olmalı. Partili aday olmamalı. Ersin bey; “Ben UBP nin adayıyım” dedi. Dolayısı ile çatı aday formülü ortadan kalktı.
2)”3 lü Koalisyon bu aşamada olmaz. Ülkenin bekleyen onlarca sorununu 26 ya dayalı bir Hükümet çözemez. Bunun için geniş tabanlı, mümkünse 6 Partili bir Milli Mutabakat Hükümeti kurulmalı. Kimse ötekileştirilmemeli. Toplumda kamplaşma yaratacak formüller bize zarar verir” dedim. 3’lü koalisyonun olamayacağı konusunda hemfikir olundu.
Diğer Parti Başkanları da kendi düşüncelerini ve yorumlarını anlatırlar.
Neticede ben partimin adayı olarak seçimlere giriyorum. Herkesin yolu açık olsun.”
FİKRİ ATAOĞLU
DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu da Ankara dönüşünde şu açıklamayı yaptı; “Her partinin kendi adayı var. Biz DP olarak eski genel başkanımız Serdar Denktaş’ın arkasında duracağımızı, destek vereceğimizi Ankara’da ifade ettik , burada da ifade ediyoruz”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.