DOLAR 32,5975 0.37%
EURO 34,8028 0.17%
ALTIN 2.497,550,54
BITCOIN 21055075,25%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çatışma bölgelerine silah tedarik ediyorlar

Çatışma bölgelerine silah tedarik ediyorlar

ABONE OL
12 Aralık 2019 10:55
Çatışma bölgelerine silah tedarik ediyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum basınında yer alan bir haberde, ABD Hazine Bakanlığının raporundan ortaya çıkan bazı sonuçlara yer verildi.
Amerika’nın Afrika ve Arap dünyası ülkelerine uyguladığı ambargonun, Güney Kıbrıs’ta kayıtlı olan şirketler için, çatışma bölgelerine silah tedarik etmeye müdahil olmaları açısından caydırıcı bir unsur olarak görülmediğini yazan Fileleftheros gazetesi, bunun ABD Hazine Bakanlığının söz konusu raporundan ortaya çıkan sonuç olduğunu kaydetti.
ABD Hazine Bakanlığının, en nihayetinde, içlerinden 3 tanesi de Güney Kıbrıs’ta kayıtlı bulunan birçok şirkete yaptırımlar uyguladığını yazan gazete, Güney’de kayıtlı şirketlerinin isimlerinin Finrost Ltd, Moonstrom Enterprises Ltd ve Tardigrage Ltd olduğunu ve bunların Balkanların en büyük silah tedarikçilerinin arasında bulunan Slobodan Tesic’le bağlantıları olduğunun görüldüğüne dikkati çekti.
Gazete, Rum Şirketler Mukayyitliğinin elindeki verilerin gösterdiği üzere, Güney Kıbrıs’ta kayıtlı söz konusu şirketlerin, Slobodan Tesic ile işbirlikçisi olan Esad Kapidzic tarafından kullanıldığını ve böylece ABD’nin yaptırım uyguladığı ülkelere silah tedariki ambargosunun kırıldığını ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.