NACAK GAZETESİ- Meclis’te konuşan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, eğitimin ülkede geldiği noktanın ortada olduğunu, hükümetlerin kısa süreli olmasının yarattığı sonucun bilindiğini, bu yüzden kendisinin ilk günden bu yana ortak akılla düzenlemeler yapılmasına önem verdiğini kaydetti.
O yüzden eğitimde bir değişim yapılacaksa birlikte hareket edilmesi gerektiğini anlatan Çavuşoğlu, bu konuda ortaya konan çalışmalara işaret etti.
Bu çerçevede ortak akılla yaptıkları çalışmalar sonucu pandemiden dolayı sınıf geçme konusunun öğrencilere sorun yaratmayacak şekilde bir yol izlenmesine karar verildiğini dile getiren Çavuşoğlu, uzaktan eğitim konusunda da gerek internet altyapısı gerek cihaz anlamında fırsat eşitliği yaratılmadığı için, şu anda kullanılan yönteme gidildiğini anlattı.
Çavuşoğlu, pandemi döneminde ülkenin, hazırlıksız olduğu endişesiyle kapanarak, ilkel ama etkili bir yöntemle hastalıktan korunduğunu söyledi.
Kendilerinin okulları açmak istediğini, açmaya da hazır olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, bilim kurullarından alınan bilgiler doğrultusunda süreci 30 Hazirana kadar ertelemek durumunda kaldıklarını, iklimsel durum nedeniyle de okulların açılmasının eylüle kaldığını kaydetti.
Okulların 1 Eylül’de açılmasının hedeflendiğini söyleyen Çavuşoğlu, sıkıntı olması halinde devletin öğrencisini ve öğretmenini korumak için her türlü iradeyi ortaya koyacak güçte olduğunu dile getirdi.
Kapanma döneminde öğretmenlerin, toplum için, maskeden dezenfektana kadar ürünler ürettiğini, internet ortamında öğrencileriyle buluştuğunu söyleyen Çavuşoğlu, bu kadar özveri gösteren öğretmenlerin heyecanını görebildiğini dile getirdi.
“Öğretmenin heyecanı bizim heyecanımız” diyen Çavuşoğlu, fiziki eksiklikleri gidermek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
Pandemiden dolayı geciken ihaleler olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, 15 Hazirandan sonra özel eğitim konusunda açılımlar planlandığını söyledi.
Çavuşoğlu, okullar açılacağında dezenfektasyon malzemelerinin eksiksiz sağlanacağını söyledi.
Bu süreçte PDR öğretmenlerinin bir danışma hattı yürüttüğünü söyleyen Çavuşoğlu, öğretmen kadrolarının tamamlanması konusunda gereken adımların atıldığını da anlattı.
ONLINE EĞİTİM
Önümüzdeki yıl örgün eğitim yanında online eğitimi de destek eğitimi olarak vermeyi planladıklarını söyleyen Çavuşoğlu, tüm ders planlarının merkezileşmesinin sağlanacağını kaydetti.
Çavuşoğlu, yükseköğretim konusunda alınan kararların KKTC aleyhine olmaması adına çok kısa sürede yapılan düzenlemelerin Türkiye’nin KKTC’ye verdiği önemi gösterdiğini dile getirdi.
GÜNDEM
12 Ekim 2024SPOR
12 Ekim 2024GÜNDEM
12 Ekim 2024SPOR
12 Ekim 2024SPOR
12 Ekim 2024GÜNDEM
12 Ekim 2024GÜNDEM
12 Ekim 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.