DOLAR 32,5466 0.09%
EURO 34,9887 -0.11%
ALTIN 2.439,680,16
BITCOIN 21019710,40%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çavuşoğlu: Hükümet bir karar üretirse yerine getiririm

Çavuşoğlu: Hükümet bir karar üretirse yerine getiririm

ABONE OL
27 Ekim 2022 20:52
Çavuşoğlu: Hükümet bir karar üretirse yerine getiririm
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası ve Kamu-İş, Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Sendika temsilcileri eylemde, okullarda, öğretmen eksikliği, istihdam, hijyen, sağlık, ders kayıpları ve çalışanlarla ilgili sorunlar bulunduğuna işaret ederek, Eğitim Bakanlığı’na yarına kadar süre tanıdı.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da BRT’ye yaptığı açıklamada, okullarda temizlik hizmetlerinin taşeron firmadan alındığının altını çizerek, çalışanların toplu iş sözleşmesi taleplerinin farklı noktalara taşındığını kaydetti.

Çalışanların eylem haklarına saygı duyduklarını, gerek sendikanın gerekse ihaleyi alan firmanın ortaya koyduğu sebepler olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, eylemin süresiz olmasının okullardaki temizlik hizmetlerinin aksamasına neden olduğunu belirtti.
Taşeron firmanın temizlik hizmetlerini sürdürebilmek adına iş başı yapmayan personel yerine yeni kişilerle hizmet vermeye başladığını kaydeden Çavuşoğlu, toplu iş sözleşmesinin sendika ile taşeron firma arasında yapılabileceğini, hükümet tarafından bir müdahalenin olmadığını dile getidi.

Taşeron firma ile işbirliği içinde olduğu yönünde kendisine iftiralar atıldığını bu iddiaların gerçekleri yansıtmadığını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, çalışanlara işlerinin başına dönmeleri işlerine sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

Sendikanın yarına kadar süre tanımasıyla ilgili soru üzerine Çavuşoğlu, “Yarın kadar süre verilmesi söyleyene aittir. Bakanlar Kurulu yarına kadar yeni bir karar üretirse ben de kararı uygularım” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, “Hükümet bir karar üretirse yerine getiririm. Bu karar MEB’in kararı değildir. Varolan karar taşeron hizmetlerin devamı yönündedir” dedi.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.