DOLAR 32,5322 0.1%
EURO 34,9613 -0.09%
ALTIN 2.438,600,14
BITCOIN 21104370,78%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çavuşoğlu;  Netanyahu soğukkanlı katil

Çavuşoğlu; Netanyahu soğukkanlı katil

ABONE OL
25 Aralık 2018 10:43
Çavuşoğlu;  Netanyahu soğukkanlı katil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldığı küstah açıklamalarına tokat gibi cevap verdi. Twitter’dan açıklama yapan Çavuşoğlu, “Benyamin Netanyahu modern zamanların soğukkanlı katili, binlerce masum Filistinlinin katledilişinin sorumlusudur” ifadesini kullandı. Mesajında, çok sayıda İsrail askeri tarafından gözleri bağlı şekilde götürülürken çekilen fotoğrafıyla Kudüs direnişinin sembollerinden biri haline gelen 16 yaşındaki Fevzi el-Cuneydi’nin ve tekerlekli sandalyesinde Filistin direnişine katılan ve şehit olan Fadi Abu Salah’ın fotoğraflarına yer veren Çavuşoğlu, şunları kaydetti: “Yerde yatan insanları tekmeleyen işgalci, hemen alınmış: Plajlardaki çocukları bombalayan Netanyahu, modern zamanların soğukkanlı katili, binlerce masum Filistinlinin katledilişinin sorumlusudur. Türkiye gerçekleri ortaya çıkarmaktan asla geri durmayacak.”
CUMHURBAŞKANI’NI SUSTURAMAZLAR
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise Twitter’dan yaptığı açıklamada Netanyahu’nun ülkesinde hakkındaki soruşturmalar nedeniyle başının belada olduğunu hatırlatarak, “Ülkesinde soruşturmalarla başı belada olan (Benyamin) Netanyahu dikkatleri dağıtmaya çalışıyor ama nafile. İsrail’in işgal ve zulüm politikalarını hiçbir şekilde örtbas edemez” değerlendirmesinde bulundu. İsrail’in başkenti Tel Aviv’de “sarı yelekli” protestocunun Netanyahu’nun resminin yer aldığı “Suç Başbakanı” yazılı pankartlar açıp istifaya çağırmasına işaret eden Kalın, “Ülkesinde soruşturmalarla başı belada olan Netanyahu dikkatleri dağıtmaya çalışıyor ama nafile. İsrail’in işgal ve zulüm politikalarını hiçbir şekilde örtbas edemez, Cumhurbaşkanımızı susturamazlar” dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Netanyahu’nun Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan ifadelerine tepki gösterdi. Ömer Çelik, “Türk ordusu ve güvenlik güçlerinin, kadın-çocuk ayrımı gözetmeksizin sivil vatandaşlarımıza ve Suriyeli mazlumlara yönelik terör eylemleri gerçekleştiren PKK hedeflerine yönelik düzenlediği operasyonların Netanyahu’yu rahatsız etmesi manidardır” ifadesini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.