DOLAR 32,3802 0.18%
EURO 35,0301 -0.2%
ALTIN 2.324,550,23
BITCOIN 2263139-0,59%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çavuşoğlu: Otizmli çocukları toplum yaşamında desteklemek herkesin görevi

Çavuşoğlu: Otizmli çocukları toplum yaşamında desteklemek herkesin görevi

ABONE OL
02 Nisan 2023 20:54
Çavuşoğlu: Otizmli çocukları toplum yaşamında desteklemek herkesin görevi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

“Hem otizmli çocuklarımızın hem de otizmli bireye sahip ailelerin yaşam kalitesini artırabilmek için, toplumsal olarak otizme karşı duyarlı olmamız gerekmektedir” diyen Çavuşoğlu, bu nedenle, özellikle otizmli çocukların ayrımcılığa, ön yargıya maruz kalmaması ve toplum yaşamında desteklenmesinin herkesin görevi olduğunu vurguladı.

Çavuşoğlu “Otizmli çocuklarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, toplumsal açıdan çok önemlidir. Onların sosyal hayatta yer alabilmeleri, kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmeleri ve eğitimlerini en iyi şekilde alması en önemli hedefimizdir” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı’nın da destekleriyle otizmli çocukların daha iyi şartlara kavuşabilmesi için ellerindeki tüm imkanlarını seferber etmekte ve okullardaki eksiklikleri gidermekte olduklarını belirtti.

Bakan Çavuşoğlu mesajında, Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde toplumumdaki farkındalığın artmasını temenni ederek, otizmli bireylere ve onları özveriyle hayata hazırlayan ailelerine sevgi ve saygılarını sundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.