DOLAR 32,4799 -0.21%
EURO 34,9940 0.37%
ALTIN 2.438,980,66
BITCOIN 20967470,03%
Lefkoşa
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çavuşoğlu Rum’u uyardı;    Cüret ederseniz cevabını alırsınız

Çavuşoğlu Rum’u uyardı; Cüret ederseniz cevabını alırsınız

ABONE OL
05 Temmuz 2019 10:11
Çavuşoğlu Rum’u uyardı;    Cüret ederseniz cevabını alırsınız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Haber’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz’deki doğal kaynaklara ilişkin gelişmeleri ve Güney Kıbrıs Rum yönetiminin Fatih sondaj gemisi personelini tutuklamaya yönelik tehditlerini ve sondaj çalışması yapan şirketler hakkında hukuki süreç başlatıldığı yönündeki iddiaları değerlendirerek, “Rum kesiminin bu tür tehditlerinin bizim için hiçbir anlamı yok. Onlar da biliyor ki bize karşı hiçbir adım atamazlar. Atmaya cüret ederlerse de cevabını alırlar, geçmişte olduğu gibi.” diye konuştu.
Türkiye’nin, Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine ve gelişmelere ilişkin Avrupa Birliği (AB) ve BM nezdinde gerekli bilgilendirmeyi yaptığını belirten Çavuşoğlu, “Bu konuda son derece rahatız. Attığımız tüm adımlar uluslararası hukuka uygundur. Türkiye’nin kıta sahanlığı içinde Türkiye’nin ne yapabileceğine ancak Türkiye karar verir.” dedi.
Çavuşoğlu, “(Yunanistan Başbakanı Aleksis) Çipras’ın sürekli Türkiye’yi hedef alan açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu ise “Yunanistan’da seçim var.” şeklinde yanıtladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.