DOLAR 32,5947 0.1%
EURO 35,0543 0.47%
ALTIN 2.427,700,20
BITCOIN 2094941-3,76%
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Çavuşoğlu;  TÜK’ü kapattırmayacağız

Çavuşoğlu; TÜK’ü kapattırmayacağız

ABONE OL
06 Kasım 2017 22:45
Çavuşoğlu;  TÜK’ü kapattırmayacağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu Meclis’te yaptığı konuşmada, TÜK’ün bütçesi görüşüldüğünü, seçime ramak kala yapılan konuşmaların dikkatli yapılması gerektiğini söyledi.
Konun özünün TÜK olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, TÜK’ün yetkili makamlarca belgelendirilmesiyle ilgili raporların Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu’na verildiğini, ancak bu raporların ellerine geçmediğini bildirdi.
Sayıştay’ın TÜK’ü Maliye Teftiş’in raporları sonrasında mercek altına alacağını ifade eden Çavuşoğlu, TÜK’ün kronikleşmiş sorunları ve borçları bulunduğunu kaydetti. Çavuşoğlu, bu borcun TÜK’e ait olmadığını, Maliye Teftiş’in de bunu doğruladığını anlattı.
TÜK’ün bundan sonra iyi yönetilmesi halinde, çağdaş normlarda, siyasetin az bulaştığı, ekonomik aklın kullanılması halinde önümüzdeki uzun yıllar hizmet verebilecek bir yapıya kavuşabileceğine inanç belirten Çavuşoğlu, aksi takdirde alışkanlıkların devam etmesi durumunda TÜK’ün hizmet veremeyecek duruma geleceğini vurguladı.
TÜK’ün iflas ettiğinin söylendiğini, “artık iflah olmaz” denildiğini ancak bunun doğru olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, TÜK’ün kaybedilmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını ve bunu yapmaya devam edeceklerini kaydetti.
Çavuşoğlu, tarlaların çiftçi ve hayvancılara kiralandığını ancak, bir memurun da eşi veya akrabası aracılığıyla tarlalarını kiralayabildiğini ifade etti.
Konuşmalar ardından tasarı madde madde görüşülerek, açık isim okunarak oylandı ve 25 kabul, 11 ret, 14 katılmayan ile oy çokluğuyla onaylandı.
Meclis Genel Kurulu’nda daha sonra Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi’nin ivedilikle görüştüğü KKTC Bankacılık Yasa Tasarısı’nın üçüncü görüşmesine geçildi.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (2)


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.