DOLAR 32,5772 0.08%
EURO 35,0051 0.38%
ALTIN 2.423,390,02
BITCOIN %
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Çelik;  AB Rum’un esiri

Çelik; AB Rum’un esiri

ABONE OL
19 Nisan 2018 12:42
Çelik;  AB Rum’un esiri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çelik: Avrupa Komisyonu Türkiye raporunda tek taraflı Rum tezlerini destekleyen ifadeler yer aldı. Sadece Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından 14 fasıl bloke edildi. AB adeta Güney Kıbrıs’ın esiri haline gelmiş durumdadır
AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, bakanlıkta düzenlediği basın toplantında AB Türkiye Raporu’nu değerlendirdi.
Raporda tek taraflı Rum tezlerini destekleyen ifadelerin yer aldığını söyleyen Çelik, sadece Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) tarafından 14 fasılın bloke edildiğini hatırlattı. Çelik, “AB adeta Güney Kıbrıs’ın esiri haline gelmiş durumdadır.” ifadesini kullandı.
“KIBRIS POLİTİKASIYLA BAĞLANTI”
AB’nin sürekli olarak Güney Kıbrıs Rum Yönetimine atıfta bulunarak Türkiye’ye “bir üye ülkeyi tehdit etmeyin” dediğine vurgu yapan Çelik, “Açık bir şekilde söylüyoruz, GKRY’nin Türkiye’nin kıta sahanlığı içinde Kuzey Kıbrıs’ın da ortak olduğu münhasır ekonomik bölgelerde tek başına gaz çıkarması gibi bir şey söz konusu olamaz.” dedi.
GKRY’nin bu süreçte Türkiye’yi İtalya ve Fransa ile karşı karşıya getirme gibi bir oyun ürettiğinin de altını çizen Çelik, diğer iki ülkenin bu duruma müsaade etmemesi gerektiğini vurguladı.
Bakan Çelik, “Ürettikleri Kıbrıs politikasıyla Türkiye’nin AB üyeliğiyle bağlantısını kurmaları, olsa olsa bir şantaj olur.” ifadesini kullandı.
Türkiye’nin AB üyelik sürecinin ele alınması gereken bir raporda üye ülkelerle ikili ilişkilerine girilmiş olmasının da “absürd bir yaklaşım” olduğunu belirten Çelik, getirilen eleştirilerin tek taraflı, seçici bir yaklaşım olduğunun açık bir şekilde ortada olması nedeniyle, kendileri için yok hükmünde olduğunu kaydetti. Bakan Çelik, aynı nedenle söz konusu eleştirilerin genişleme belgesinde de yer almaması gerektiğine dikkati çekti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.