DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20725110,77%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cemal  ASLAN yazdı;   Cemal Kaşıkçı’ya ne oldu?

Cemal ASLAN yazdı; Cemal Kaşıkçı’ya ne oldu?

ABONE OL
11 Ekim 2018 10:34
Cemal  ASLAN yazdı;   Cemal Kaşıkçı’ya ne oldu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’ya ne oldu?
Öldürüldü mü? Kaçırıldı mı? Neden yapıldı? Sonucu neye vesile olur? Cemal Kaşıkçı üzerinden kim kim ile savaşıyor?
Cemal Kaşıkçı’nın son bir yıldır Washington Post için yazdığı yazıların tamamını okudum. Yazdıkları sadece Suudi Arabistan’ı değil aynı zamanda ABD ve İsrail’in Körfez planlarını ifşa eder nitelikte.
Cemal Kaşıkçı olayı sadece Suudi Arabistan’ın muhalifi gazeteciyi susturması üzerinden okunmaz. Cemal’in ortadan kaldırılması olayının oluş şekline bakılır ise, yani Türkiye’nin seçilmesi oldukça manidar. Türkiye ile Suudi Arabistan arasında “Diplomatik Kriz” planlanmış. Peki neden?
Cemal Kaşıkçı Suudi Arabistan’da iki ay tutuklu kalan Suudi Prens Velid bin Tellal’a yakın biri. Prens Tellal, Twitter’in yatırımcısı, Hillary Clinton’un bağışçısı ve ABD’nin küreselci tarafının adamı idi.
ABD Dolarının dünyanın rezerv para olarak devam etmesindeki en önemli unsur petrolün ABD doları ile satılması. Trump ekibi Dünyanın en büyük petrol şirketi Suudi Aramco’yu ABD’de borsaya açmak isterken Prens Tellal Çin/Şangay Enerji Borsasında açmak istiyordu. Çin’de kurulan Şangay Enerji Borsası’nda petrol Yuan ile satın alınacak ve sonrasında isteyen Yuan karşılığı Çin’de altın alabilecek. Yani Suudi petrollerinin hangi para birimi ile işlem göreceği önemli.
Cemal Kaşıkçı olayının Türkiye’de tezgahlanmasındaki “akıl” Suudi aklını aşar. Trump/Pentagon ve İsrail Afro-Avrasya’da İslam dünyasında kullanmak üzere bir “Arap NATO”su peşinde. Tam bu süreçte Suudi Arabistan ile Türkiye’nin diplomatik ilişkisini tamamen kesme niyetindeler.
İsrail, 2012 yılında İran’a karşı bir “Arap ordusu” kurma fikrini Suud istihbaratı ile görüşüyordu. Obama Hükümeti İran’a yeşil ışık yakınca S.Arabistan Türkiye’ye yanaştı ve İran’a karşı “İslam Ordusu” gündeme geldi. Trump Hükümeti İran’a savaş açtı S.Arabistan yön değiştirdi.
Kurmak istedikleri “Arap NATO”SU askerlerini Suriye’de önce İran’a karşı sonra da Türkiye’ye karşı savaştırma peşindeler. Bunun için Türkiye ile S.Arabistan arasında bir gerginlik lazımdı. Cemal Kaşıkçı üzerinden bunu gerçekleştirmek istiyorlar.
Birkaç ay önce Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır Türkiye’ye karşı savaşırız açıklamasını yapmıştı. Bu açıklamayı yaptıran “akıl” ile Cemal Kaşıkçı’nın ortadan kaldırılmasına karar veren akıl aynı akıl.
Cemal Kaşıkçı Suudi Konsolosluğu’nda iken kameraların bozuk olması, bozuk denmesi bildik hikayedir. Suudi Arabistan’dan aynı gün gelen iki uçak, birinin Mısır’a gitmesi diğerinin Birleşik Arap Emirliklerine gitmesi de olukça manidar. BAE/Mısır üzerinden Türkiye’yi tehdit edenler!!
Cemal Kaşıkçı olayı derinleşir. Suudi Arabistan’ın arkasında ABD ve İsrail var. Kaşıkçı ABD halkının gözünde Suudilerin ipliğini pazar çıkartıyordu. Bu aynı zamanda Trump Hükümetini oldukça zor durumda bırakacak bir durumdu ve yazmaya devam etmesine müsaade etmediler.
Cemal Kaşıkçı’nın yazdıklarını okuyan ABD halkı, İnsan hakları, Medya özgürlüğü ve hukuktan bahseden ABD’nin, “Diktatör Suudi Arabistan’ı neden desteklediği” sorusunu gündeme getiriyordu. Yani ABD halkını uyandırıyordu ve susturdular.
Cemal Kaşıkçı inşallah öldürülmemiştir

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.