DOLAR 32,2969 -0.14%
EURO 34,7969 -0.08%
ALTIN 2.412,010,79
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çerkez’in adaylığına büyük tepki…  UBP’deki “Klik” bozguna uğradı

Çerkez’in adaylığına büyük tepki… UBP’deki “Klik” bozguna uğradı

ABONE OL
01 Ağustos 2019 09:15
Çerkez’in adaylığına büyük tepki…  UBP’deki “Klik” bozguna uğradı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK gazetesinin “UBP içindeki klikin, Günay Çerkez’i UBP’den Cumhurbaşkanı adayı göstermek için girişim başlattığı” haberi doğrulandı.

UBP içerisindeki “Klik”, Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi’nden gizli olarak Çerkez’i Cumhurbaşkanı adayı göstermek için girişimlerde bulunurken, Çerkez de dün yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanlığı adaylığı için teklif aldığını” söyledi.

Haberin doğrulanmasından sonra UBP içindeki “Klik”e karşı büyük tepki oluşurken, UBP tabanı ayağa kalktı. UBP’nin bazı yöneticileri ile örgüt başkanları “baskı ve dayatmalara boyun eğmeyeceklerini” söylerken, Cumhurbaşkanı adayının kurultayda yapılacak seçimle belirlenmesi gerektiğini ifade ettiler.

NACAK gazetesinin dün manşetten verdiği “UBP içindeki Klik, işadamı Günay Çerkez’i Cumhurbaşkanı adayı göstermek için girişim başlattı haberi, büyük yankı yaratırken, Çerkez de dün Diyalog TV’de Aytuğ Türkkan’ın konuyla ilgili sorularını yanıtlarken, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı için teklif aldığını” açıkladı. Çerkez, UBP üyesi olmamasına rağmen, Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday adayı olduklarını açıklayan UBP Milletvekillerini de eleştirdi.
ÇERKEZ’İN AÇIKLAMALARI
Çerkez’in söz konusu programda yaptığı açıklamalar ise şöyle;
“Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bana daha önceden adaylık teklifi gelmişti. Annan Planı döneminde Derviş Eroğlu beni arayarak adaylık teklifinde bulunmuştu. Şimdi de sürekli teklifler geliyor.
Bu konuları konuşmak için daha çok erken. UBP’de adaylığını açıklayanlar var. Bu doğru değil, bunun erken olduğunu düşünüyorum.
Bu konuları yaz muhabbeti içerisinde değerlendirmek doğru değil. Benim için şartlar önemli, ülkem için ne yapabilirim, Kıbrıs Türk halkı için ne yapabilirim, amaç hizmet ise düşünülebilir”.
UBP TABANI AYAKTA
NACAK gazetesinin söz konusu haberinin doğrulanmasından sonra büyük tepki oluşurken, UBP tabanı ayağa kalktı. Gazetemize açıklamada bulunan UBP’nin bazı yöneticileri ile örgüt başkanları “baskı ve dayatmalara boyun eğmeyeceklerini” söylerken, UBP’nin Cumhurbaşkanı adayının kurultayda yapılacak seçimle belirlenmesi gerektiğini” ifade ettiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.