DOLAR 32,5288 0.23%
EURO 34,7652 0.07%
ALTIN 2.492,831,25
BITCOIN 20447442,18%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çipras;   Kıbrıs yeniden birleşmeli

Çipras; Kıbrıs yeniden birleşmeli

ABONE OL
04 Şubat 2019 22:16
Çipras;   Kıbrıs yeniden birleşmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, “Kıbrıs meselesinde, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararlarını esas alan kalıcı ve adil bir çözüm için çalışmaya devam etmeliyiz” dedi.
Çipras, 5-6 Şubat’ta Türkiye’ye düzenleyeceği ziyaret öncesi AA muhabirine iki ülke ilişkilerini değerlendirdi.
Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik mesaj veren Çipras, “Türkiye veya Yunanistan’da seçim gibi gelişmelerden bağımsız olarak, Kıbrıs meselesinde, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararlarını esas alan kalıcı ve adil bir çözüm için çalışmaya devam etmeliyiz. Ada’nın bunu temel alarak birleşmesi tek mümkün çözüm. Bu çözüm, federal bir Kıbrıs Cumhuriyeti’nin normal bir AB ülkesi olmasını ve hem Rum hem de Türk, bir bütün olarak Kıbrıs halkının yararına çalışmasını sağlayacak” diye konuştu.
Çipras, çözüm müzakerelerine başlamadan bazı konularda anlaşma sağlanması gerektiğine işaret ederek, “Crans Montana’da görüşmeleri kesmemizden önce masada bulunan Guterres çerçevesini yansıtan “görev tanımları” metni üzerinde anlaşmamız gerekli. Toplumlar arası görüşmelerde sağlam bir ilerleme kaydedilmeli. Güvenlik konusuna ilişkin etkili hazırlık toplantıları gerçekleştirmeliyiz. Bu noktada önemli mesele Türkiye’nin bu konulara ilişkin durumu” değerlendirmesinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.