NACAK GAZETESİ- Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu’nun TBMM’de gerçekleştirilen 78’inci Toplantısı, “Türkiye-AB Ekonomik İşbirliği” ve “Güvenlik Sınamaları” başlıklı oturumların ardından sona erdi.
“ÇÖZÜM İSTİYORUZ”
Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Güvenlik İşleri Genel Müdürü Alper Coşkun, toplantıda yaptığı konuşmanın ardından bazı Avrupalı milletvekillerinin sorularına yanıt verdi.
Coşkun, Kıbrıs meselesinin sürdüğünü ve çözüm beklediğini belirtti.
Çözümün, BM’de ve kriterler ölçüsünde sağlanması gerektiğini ifade eden Coşkun, “Biz şimdiye kadar bu müzakereleri hep iyi niyetle yürüttük. Sırf müzakere etmiş olmak için müzakere etmek istemiyoruz. Biz bir çözüm istiyoruz. Türkiye, Kıbrıslı Türklerin haklarını savunmaya devam edecektir.” dedi.
Sorunun hem Kıbrıslı Türklerin hem de Kıbrıslı Rumların ortak iradesiyle çözülmesini istediklerini vurgulayan Coşkun, “Siz Kıbrıslı Türklerin haklarını çiğnemeyi bir alışkanlık haline getirdiniz ama biz başından beri yapmakta olduğumuzu kararlı şekilde yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Coşkun; KKTC’yi savunmaya devam edeceğiz
