DOLAR 32,5055 0.08%
EURO 34,8005 -0.04%
ALTIN 2.494,720,43
BITCOIN 20863501,08%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CTP AKEL’e oy taşıdı

CTP AKEL’e oy taşıdı

ABONE OL
26 Mayıs 2019 21:47
CTP AKEL’e oy taşıdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ -Güney Kıbrıs’ta yapılan AP seçimlerinde, CTP’lilerin verdiği listeye göre, AKEL dışındaki siyasi partilere ve bağımsız adaylara oy verecek olan Kıbrıs Türklere oy kullandırılmadığı bildirildi.
BİRİNCİ
AP seçimlerinde aday olan KSP Genel Sekreteri Mehmet Birinci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “AKEL- CTP” işbirliğine dikkat çekerken, şunları söyledi; “AKEL-CTP zihniyeti bu seçimlerde de çirkinliğini gösterdi. Geçiş noktalarına koydukları sözde görevliler güya vatandaşlara oy verecekleri sandık merkezlerini gösterecekler gibi davranıp, seçim yasaklarına rağmen AKEL’e oy vermeye yönlendiriyorlardı. Ellerinde örnek seçim pusulaları vardı”.
KURTULUŞ NASIFOĞLU
Güney Kıbrıs’ta yapılan AP seçimlerinde oy kullanmaya giden Kurtuluş Nasıfoğlu adli kişi de sosyal medya hesabından şunları paylaştı; “Kimlik kartı olan herkes oy verecek dendi, o da yalan çıktı. Sadece güneydeki adresini kuzeye taşıyanların sınırda oy kullanabilecekleri söylendi. Adresinde kuzey Kıbrıs yazılı olanlar ise Baf’a ve Limasol’a gönderildi”.
ŞERİFE ALİAS
AP seçimlerinde oy kullanmak için Güney’e giden ve oyunu kullanamayan Şerife Alşias adlı kişi de sosyal medya hesabından görüntülü paylaşımda bulunurken, özetle şunları anlattı;
“AKEL ile CTP’liler bir sistem kurdu, isimleri verdiler, sadece AKEL’e oy vereceklere oy kullandırıldı. Bize ise adresiniz yoktur dediler”.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.