DOLAR 32,5187 0.19%
EURO 34,5863 0.09%
ALTIN 2.492,440,26
BITCOIN 20740950,84%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CTP: Dört ana başlıkta iş birliği önerileri doğru temelde değil

CTP: Dört ana başlıkta iş birliği önerileri doğru temelde değil

ABONE OL
02 Temmuz 2022 19:53
CTP: Dört ana başlıkta iş birliği önerileri doğru temelde değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetçi Türk Partisi, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, Güven Yaratıcı Önlemleri, hiçbir değerlendirmeye açmadan, hiçbir siyasi partiyle görüşmeden, Meclis’in bilgisine dahi getirmeden reddetmesinin kabul edilebilir olmadığını kaydetti.

 

Partiden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Tatar’ın hiçbir siyasi partiyle görüşmeden Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e dört ana başlıkta iş birliği yapma önerisinde bulunmasının, üstelik bunun egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü temelinde olmasını öngörmesinin de yanlış olduğu ifade edildi.

 

Açıklamada, egemen eşitliğe dayalı iki devletli “ayrılıkçı” çözümsüzlük masalının dünyada kabul görmediği Cumhurbaşkanı Tatar ve beraberindekiler tarafından bilindiği halde, ayrılıkçılığı ve çözümsüzlüğü pekiştirmek için bu masalı savunmaya çalışmanın Kıbrıslı Türkleri sonu belirsiz mecralara sürüklemekte olduğu öne sürüldü.

 

Açıklamada, Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarını koruyan federal çözüm müzakerelerinin bir an önce başlatılması çağrısı da yapıldı.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.