DOLAR 32,3701 0.15%
EURO 34,9652 -0.32%
ALTIN 2.323,870,20
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CTP hala daha federasyon peşinde

CTP hala daha federasyon peşinde

ABONE OL
13 Şubat 2019 13:15
CTP hala daha federasyon peşinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kıbrıs sorununda yaşanan gelişmeleri ve hükümet icraatlarını paylaşmak için sürdürdüğü köy toplantılarına önceki akşam Paşaköy’de devam edildi.
AKANSOY
CTP Kıbrıs Çalışma Grubu üyesi Milletvekili Asım Akansoy, Kıbrıs sorununda yaşanan gelişmeleri aktardığı konuşmasında son günlerin moda yorumu olan “sıkıldık” ruh halini kabul etmediklerini, kimsenin halkı maceraya sürüklemeye hakkı olmadığını, elde edilen hakların geriye götürülemeyeceğini söyledi.
Meclis’e gelen müzakere tutanaklarını dahi okumayan muhalefet vekillerini kürsüye çıkıp “şov yapmakla” eleştiren Akansoy, Kıbrıs sorununun federal temelde çözülmesi gerektiğini ve garantörler de dahil tüm tarafların çıkarının bu olduğu görüşünü belirtti.
Akansoy, BM parametreleri çerçevesinde sorunun çözüleceğini, Kıbrıslı Türklerin hak ve çıkarlarının orada net bir şekilde altının çizildiğini söyledi.
Doğal gaz konusunun önemine de değinen Akansoy, çıkarılacak kaynaklarda Kıbrıslı Türklerin de hakkı olduğunu, bölgede Türkiye’nin de uluslararası anlaşmalardan doğan hakları bulunduğunu ve gerginliklerin bir fayda sağlamayacağını, aklıselimin galip gelmesi gerektiğini ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.