DOLAR 32,3279 0.23%
EURO 35,0528 -0.24%
ALTIN 2.281,280,18
BITCOIN 22839181,30%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CTP, HP ve TDP darbe de ısrarlı

CTP, HP ve TDP darbe de ısrarlı

ABONE OL
25 Ocak 2018 13:26
CTP, HP ve TDP darbe de ısrarlı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CTP, HP ve TDP  genel başkanları  UBP ile koalisyon kurma konusunu görüşmeyeceklerini açıkladı

CTP, TDP, HP ve DP Genel Başkanları koalisyon görüşmeleri çerçevesinde dün DP Genel Merkezi’nde yaklaşık bir buçuk saat süren bir görüşme yaptı.
Görüşme sonrasında açıklama yapan DP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, görüşmelerin bugün CTP Genel Merkezi’nde devam edeceğini söyleyerek, dünkü toplantıda biraz daha ilerleme sağlandığını belirtti.
Görüşmelerin iyi niyet ve hedef doğrultusunda devam ettiğini, karşılaşılan sorunların da iyi niyetle çözülmeye çalışıldığını söyleyen Denktaş, “Bir ilerleme sağlanmıştır. Çalışmalar iyi gitmektedir” diye konuştu.
Ülkede yaratılmaya çalışılan kamplaşmadan rahatsızlık duyduklarına vurgu yapan Denktaş, bunun ortadan kalkması için de üzerlerine düşeni yerine getireceklerini söyledi.
Denktaş, birkaç gün içinde sonuç almayı umduklarını dile getirdi.
SORULAR
Gazetecilerin hükümeti kurma görevini alan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile görüşüp görüşmeyeceklerine ilişkin sorusunu yanıtlayan HP Genel Başkanı Kudret Özersay, HP Parti Meclisinin aldığı karar doğrultusunda, ülkeye zaman kaybettirmemek adına UBP ile hükümet kurma yönünde bir görüşmeleri olmayacağını söyledi.
Özersay, bunun Özgürgün ile başka konularda diyalogları olmadığı anlamına gelmediğini, demokratik bir ülkede siyasi parti başkanlarını yok sayarak hareket etmediklerini belirtti.
Aynı soruyu yanıtlayan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da, UBP ile bir koalisyon kurmalarının mümkün olmadığını; ancak Özgürgün ve heyetinin, CTP’yi ziyaret etmek istemesi halinde kahve ikram edebileceklerini söyledi.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, UBP ile hiçbir şekilde hükümet kurma görüşmesi yapmayacaklarını vurgulayarak, “Ülkenin kamplara bölünmek istendiği bir dönemde gelip bizimle kahve içmek isterlerse buyursunlar” dedi.
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ise, randevu istenmesi halinde vereceklerini, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün görüşmek isterse görüşeceklerini kaydetti.
DENKTAŞ
“UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün zorlama bir koalisyon sıkıntı verir” yönündeki açıklamasını değerlendirmesi istenen DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, “Katılıyorum bu söze. Zorlama koalisyonlar sıkıntı yaratır. Şu anda üçlü bir koalisyon kurulması zorlaması altında olan benim” dedi.
Başka bir soru üzerine Denktaş, “Bütün bu kargaşa zorlama bir koalisyon kurulması içindir. Ben diyorum ki Başbakan haklı. Zorlama koalisyon kolay yürümez” diye konuştu.
CTP Genel Başkanı Erhürman, kendilerinde zorlama olmadığını, ortak bir anlayış içinde hareket ettiklerini, icraat yapabilecekleri bir koalisyon oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, hiçbir zorlama olmadan, iyi niyetle, ülkeye örnek bir koalisyon modeli sunmaya çalıştıklarını belirtti.
HP Genel Başkanı Kudret Özersay da, “zorlama koalisyona” ilişkin soruya karşılık, “Buraya kendi arabamla geldim, zorla gelmedim” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.