DOLAR 32,3530 0.25%
EURO 34,9691 -0.46%
ALTIN 2.310,051,45
BITCOIN 22883873,00%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CTP Şehir Plancıları Odası ile görüştü

CTP Şehir Plancıları Odası ile görüştü

ABONE OL
23 Şubat 2023 19:02
CTP Şehir Plancıları Odası ile görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Meclis Grubu, Şehir Plancıları Odası yöneticileriyle bir araya gelerek çalışma toplantısı gerçekleştirdi.

Partiden verilen bilgiye göre, CTP Genel Merkezi’ndeki görüşmede Şehir Plancıları Odası adına Gizem Caner, Layık Topcan ve Hıfsiye Öztoprak katılırken, CTP adına Genel Sekreter Asım Akansoy ile CTP milletvekillerinden oluşan Meclis Grubu heyeti katıldı.

Hükümetin Meclis’e sunduğu İmar (Değişiklik) Yasa Tasarısıyla ilgili görüşlerini CTP yetkilileriyle paylaşan Şehir Plancıları Odası, imar yasasıyla ilgili yapılacak herhangi bir değişikliğin daha fazla katılımcılığı, daha fazla demokratik süreçleri içermesi gerektiğini, bu kapsamda da Avrupa Birliği (AB) normlarının gözetilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Genel Sekreter Asım Akansoy ise görüşmede, katılım süreçlerinin daraltılmasının ve bölgelerde yaşayan insanların görüşlerinin yaşam alanlarına yansıtılmamasının CTP için kabul edilemez olduğunu söyledi.

Akansoy, CTP tarafından hayata geçirilen Ülkesel Fizik Planı’nın temel bir belge olduğunu ve bu bağlamda ülkede imar planlamasının Ülkesel Fizik Planı kapsamında ele alınması gerektiğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.