DOLAR 32,5190 -0.1%
EURO 34,8326 -0.12%
ALTIN 2.424,69-0,21
BITCOIN 2150481-1,33%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CTP’den bir skandal daha!

CTP’den bir skandal daha!

ABONE OL
18 Kasım 2019 09:21
CTP’den bir skandal daha!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- KKTC Meclisi’ni temsilen Berlin’e gönderilen CTP Milletvekili Candan, Rum söylemlerini tekrarladı.

Candan, KKTC Meclisi’ni temsilen AKPA Siyasi İşler komitesinde yaptığı konuşmada “Lefkoşa’nın Avrupa’nın tek bölünmüş başkenti olduğunu” söylerken, “Lefkoşa ile Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi gerektiğini” de ileri sürdü.

CTP Milletvekili Armağan Candan, Berlin duvarının yıkılmasının 30. yıldönümü nedeniyle Berlin’de düzenlenen Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi toplantılarına katıldı.
Cumhuriyet Meclisi’nden verilen bilgiye göre, Candan, Almanya Federal Parlamentosu Bundestag’ta 14-15 Kasım tarihlerinde düzenlenen AKPA Siyasi İşler ve Demokrasi ile Hukuk ve İnsan Hakları Komiteleri’nin ortak toplantısında Cumhuriyet Meclisi’ni temsil etti.
Candan, Almanya Dışişleri Bakanlığı ve Almanya Parlamentosu yetkililerinin de katıldığı toplantıda bir konuşma yaptı.
Candan konuşmasında Berlin duvarının yıkılması ve Almanya’nın birleşmesinin 30. yılının kutlandığı günlerde Berlin’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, bu tarihi olayın Berlin şehri, Almanya ve Avrupa için büyük bir değişim anlamına geldiğini ve yeni bir çağ açtığını ifade etti.
LEFKOŞA
Candan, aynı şeyin Kıbrıs adası için söylenemeyeceğini belirterek, Lefkoşa’nın Avrupa’nın tek bölünmüş başkenti olarak kalmaya devam ettiğini vurguladı ve Kıbrıs’ın halen bölünmüş bir ada ve bir Avrupa sorunu olarak durmaya devam ettiğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.