DOLAR 32,3777 0.16%
EURO 34,9620 -0.34%
ALTIN 2.323,480,19
BITCOIN 2259752-0,63%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşik Krallık’ın yeni Başbakanı Liz Truss’ı tebrik etti
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşik Krallık’ın yeni Başbakanı Liz Truss’ı tebrik etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşik Krallık’ın yeni Başbakanı Liz Truss’ı tebrik etti

ABONE OL
08 Eylül 2022 19:06
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşik Krallık’ın yeni Başbakanı Liz Truss’ı tebrik etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşik Krallık’ın yeni başbakanı olarak seçilen Liz Truss’a bir mektup göndererek, yeni görevi dolayısıyla kutladı ve başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Tatar mektubunda, iki ülke arasındaki ticaret ve seyahate yönelik zorlukların hafifletilmesi konusunda gerekli adımların atılması çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, Birleşik Krallık yeni başbakanını, KKTC ve Kıbrıs Türk halkı adına kutlayan Cumhurbaşkanı Tatar, Birleşik Krallık ile ilişkilerin geliştirilmesi için birlikte çalışmaya hazır olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, iki ülke arasındaki ticaret ve seyahat konusunda Birleşik Krallık’ta yaşayan yaklaşık 300 bin Kıbrıslı Türk ile ülkemizde yaşayan yaklaşık 15 bin İngiliz vatandaşının maruz kaldığı zorlukların hafifletilmesi yönünde çalışmaya hazır olduğunu belirtti.

Kıbrıs meselesine de değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta bir antlaşmanın egemen eşitlik ve iki tarafın eşit uluslararası statüsünün kabulü temeline dayalı olmasını içeren Kıbrıs Türk pozisyonunu da paylaştı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkına uygulanan ticaret, seyahat, spor ve kültür konularındaki izolasyonların son bulmasına yönelik verilen sözlerin tutulması için olumlu katkı yapılacağını umduğunu ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.