DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2085627-0,88%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı seçilen Tatar;          KKTC’yi daha ileriye taşıyacağız

Cumhurbaşkanı seçilen Tatar; KKTC’yi daha ileriye taşıyacağız

ABONE OL
19 Ekim 2020 08:05
Cumhurbaşkanı seçilen Tatar;          KKTC’yi daha ileriye taşıyacağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turunu kazanan Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar, “KKTC’nin 5. Cumhurbaşkanı olarak en iyi şekilde sizlere hizmet vereceğim. Bütünlüğümüz için, uzlaşıcı bir kültürün yerleşmesi için birlik, beraberlik, toplumsal barış için en iyi şekilde hizmetlerin devamı için halkımdan hiç kopmadan bu görevi yürüteceğim” dedi.
Tatar, kutuplaşarak değil, birlik, beraberlik, bütünlük içinde KKTC’yi daha ileriye taşımak ve daha güvenli bir gelecek sunmak için çalışacağını vurgulayarak, gerilimin geride kaldığını, bundan sonra birlik ve beraberlik içinde KKTC’nin ileri nasıl taşınacağının çalışmalarını yürütmek gerektiğini kaydetti.
Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda başı dik ve onurlu yaşayabilmesi için çalışmalarını yürüteceğini vurgulayan Ersin Tatar, “Halkımızdan aldığımız onay doğrultusunda kendi devletimize, toprağımıza sahip çıkmak, Türkiye’mizin garantörlüğüne de sahip çıkmak halkın teveccühüdür” dedi.
Tatar, seçim sonuçlarının açıklanması ardından Ulusal Birlik Partisi’nin Sarayönü’ndeki Genel Merkezi önünde halka hitap etti.
Tatar, Kıbrıs Türk halkının kendi demokrasisi ve sandığa yansıyan iradesiyle kendisini Cumhurbaşkanı seçtiğini söyleyerek, kendisine oy veren vermeyen tüm halka teşekkür etti.
Kutuplaşarak değil, birlik, beraberlik, bütünlük içinde KKTC’yi daha ileriye taşımak ve daha güvenli bir gelecek sunmak için çalışacağını vurgulayan Tatar, seçime katılan diğer adaylara, kendisine destek veren YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ile kendisine açık destek belirten Rauf Denktaş’a da teşekkür etti.
Ersin Tatar, pandemi süresince yaşanan sıkıntılara değinerek, olağanüstü koşullarda çalıştıklarını, hükümet ederken de süreci çok iyi yönettiklerini, bu süreçte birlikte çalıştıkları hükümet ortakları ile çok önemli, çok değerli çalışmalar yaptıklarını anlattı ve Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ve arkadaşlarına da teşekkür etti.
Pandemi döneminde yaşanan ekonomik sıkıntılara ve kamu maliyesinde yaşanan sıkıntılara değinen Ersin Tatar, bu süreçte KKTC’nin yanında olan, destek olan anavatan Türkiye ve TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yardımcısı Fuat Oktay’a da teşekkürlerini sundu.
Ersin Tatar, “Bizler vefalı insanlar olarak, Kıbrıs Türk halkı bu topraklarda yaşam mücadelesi verirken, her zaman yanımızda olan, bizimle birlikte olan, evlat yollayıp, şehitler veren TC’ye teşekkürü borç biliriz” dedi.
“TC’YE DİL UZATANLARI REDDEDİYORUZ, KINIYORUZ”
“Seçim malzemesi yapmak için TC’ye dil uzatanları reddediyoruz, kınıyoruz” şeklinde konuşan Ersin Tatar, gerilimin geride kaldığını, bundan sonra çalışma, birlik ve beraberlik KKTC’nin ileri nasıl taşınacağının düşünülmesi, bunun için çalışılması gerektiğini kaydetti.
“KIBRIS TÜRK HALKININ BAŞI DİK VE ONURLU YAŞAYABİLMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIM”
Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda başı dik ve onurlu yaşayabilmesi için çalışmalarını yürüteceğini vurgulayan Ersin Tatar, “Kıbrıs Türk halkı 1950’li yıllardan beri bağımsızlığına, özgürlüğüne, toprağına ve bayrağına çok önem verdi. Biz de dünya ile iyi ilişkiler içinde gerektiğinde müzakere masasında olacağız, ancak vazgeçilmez şartlarımızdan, kırmızı çizgilerimizden asla taviz vermeyeceğimizi bir kez daha haykırmak istiyorum. Bizler için halkımızın teveccühüyle yapılan bütün tartışmalarda halkımızdan aldığımız onay doğrultusunda kendi devletimize, toprağımıza sahip çıkmak, Türkiye’mizin garantörlüğüne de sahip çıkmak halkın teveccühüdür” dedi.
Halkın onayıyla bu zaferi elde ettiklerini, bütün dünyanın halkın düşüncelerini, fikirlerini, beklentilerini Kıbrıs Türk halkının bağımsız ve onurlu bir şekilde kendi devletinin çatısı altında yaşama mücadelesine saygı duyması gerektiğini ifade eden Ersin Tatar, müzakere masalarında bundan sonra Kıbrıs Türk halkının, ezik değil, başı dik, onurlu bir şekilde temsil edileceğini kaydetti.
“TÜM HALKIN CUMHURBAŞKANI OLDUĞUM BİLİNCİYLE HERKESİ KUCAKLAYACAĞIM”
Anayasa gereği, tarafsızlığını koruyarak tüm halkın cumhurbaşkanı olduğunun bilinci içinde herkesi kucaklayacağını vurgulayan Ersin Tatar, çalışmalarını Kıbrıs Türk halkının sesini, toplumsal uzlaşı, toplumsal barış ve bütünlük içinde dünyaya duyurmak için yürüteceğini vurguladı.
“KIBRISLI TÜRKLER VARDIR, VAR OLACAKTIR…”
Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıs’ta çok ezildiklerini, göçmen olduklarını ancak 1974 Barış Harekatı sonrasında kendi devletlerini kurduklarını söyleyen Ersin Tatar, “Kıbrıslı Türkler vardır, var olacaktır” dedi.
Egemenlik konusunun çok önemli olduğuna vurgu yapan Ersin Tatar, şöyle konuştu:
“Bu egemenlik meselesi kalıcılık demektir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çözüm modeli ne olursa olsun, biz varız var olmaya devam edeceğiz demektir. Hiçbir zaman Türkiye ile bizlerin bağlarını kopartamayacaklar ve onun garantörlüğü devam edecek. Kıbrıs Türk halkı gerek ekonomik, gerek siyasi anlamda kendi devletinin çatısı altında ilelebet var olmaya devam edecektir.”
Güney Kıbrıs’ta seçim sonuçlarını takip edenlere de bir mesaj veren Ersin Tatar, “Kıbrıs’ta bir çözüme varız, ancak bu anlaşmanın şartlarını Kıbrıs Türk halkı kendi iradesiyle kabul edecektir” dedi.
KKTC’ye uygulanan ambargolar ve KKTC’ye direkt uçuşlara izin verilmemesi konusuna da değinen Ersin Tatar, oynanan oyunun Kıbrıs Türk halkını ezmek, yıldırmak ve Kıbrıslı Türkleri mahkum etmek olduğunu, asla böyle bir oyuna gelinmeyeceğini vurguladı.
Tatar, hiç yılmadan bu günlere geldiklerini söyleyerek, Kıbrıs Türk halkının hiçbir zaman ezik olmaması için, yılmadan, devlete sahip çıkarak, egemenlik ve bağımsızlık, yepyeni, daha mutlu ve güvenli bir gelecek için çalışacaklarını kaydetti.
Bu uğraşta ülkenin ekonomik olarak geliştirilmesi, turizm, yükseköğretim, inşaat sektörü, su projesi ile tarımsal faaliyetler, sanayi bölgeleri ve daha nice hizmetler sektörünün geliştirilmesi gerektiğini böylece, inanılan ve hak edilen refahın geleceğine inanç belirten Tatar, kendi devletlerinin çatısı altında ve egemen, bağımsız ve onurlu bir cumhuriyette bütün bunları başarmanın Kıbrıs Türk halkının başarısının bir gereği olduğunu söyledi.
Tatar konuşmasını şöyle sürdürdü:
“KKTC’nin 5. Cumhurbaşkanı olarak en iyi şekilde sizlere hizmet vereceğim. Bütünlüğümüz için, uzlaşıcı bir kültürün yerleşmesi için birlik, beraberlik, toplumsal barış için en iyi şekilde hizmetlerin devamı için halkımdan hiç kopmadan bu görevi yürüteceğim.”
Bu arada 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Atatürk Meydanı’na gelerek Tatar’ı kutladı ve daha sonra birlikte UBP binasına girdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.