DOLAR 34,2027 0.23%
EURO 37,3211 0.5%
ALTIN 2.992,741,31
BITCOIN 23487232,71%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Tatar Aşçılar ve Şefler Derneği’ni kabul etti

Cumhurbaşkanı Tatar Aşçılar ve Şefler Derneği’ni kabul etti

ABONE OL
18 Ekim 2024 21:20
Cumhurbaşkanı Tatar Aşçılar ve Şefler Derneği’ni kabul etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Aşçılar ve Şefler Derneği’nden Dernek Başkanı Zeki Zincirkıran’ın da yer aldığı bir heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Tatar, görüşmede yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve kültürel açıdan önemli bir yere sahip olan Kıbrıs mutfağında sürdürülen çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Gastronomiye verilen önemin gün geçtikçe artmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk mutfağının gelecek nesillere aktarılmasının, Kıbrıs Türk kültürel zenginliğinin devamı açısından önemli olduğunu belirtti.

Kıbrıs Türk mutfağının, en iyi şekilde tanıtılmasının turizm açısından önemli olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, bu bağlamda dernek kurarak, sektöre öncülük etmenin çok kıymetli bir girişim olduğunu belirtti ve dernek üyelerine sürdürdükleri çalışmalardan dolayı başarılar diledi.

Uluslararası platformlarda da Kıbrıs Türk mutfağının tanıtılmasının önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, katkı koyan tüm aşçılara teşekkür etti.

Görüşmenin sonunda Cumhurbaşkanı Tatar, eşi Sibel Tatar’ın öncülüğünde yazılan “Kıbrıs Mutfağı” kitabını dernek üyelerine takdim etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.