DOLAR 32,6019 0.39%
EURO 34,8094 0.21%
ALTIN 2.489,400,22
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Tatar ;  Hain terör örgütüne lanet olsun

Cumhurbaşkanı Tatar ; Hain terör örgütüne lanet olsun

ABONE OL
15 Şubat 2021 09:42
Cumhurbaşkanı Tatar ;  Hain terör örgütüne lanet olsun
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kartal-2 operasyonunun yapıldığı Kuzey Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde terör örgütü tarafından kaçırılıp öldürülen 13 sivile tanrıdan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından yayımlanan taziye mesajında şu ifadelere yer verildi:
“Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından 10 Şubat tarihinde Kuzey Irak’taki Gara bölgesinde yuvalanan terör örgütü PKK unsurlarına karşı düzenlenen Pençe Kartal-2 Harekatı başarıyla tamamlanırken, söz konusu bölge kontrol altına alınmıştır. Bölgede yapılan aramalarda ise bir mağarada, hain terör örgütü tarafından daha önce kaçırılan 13 sivil kardeşimizin cesetlerine ulaşılmıştır. Bu vahşeti ve bunu gerçekleştiren hain terör örgütü ile destekçilerini lanetlerken, şahsım ve Kıbrıs Türk halkı adına 13 kardeşimize Tanrı’dan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı dilerim.”
BAŞBAKAN SANER

Başbakan Ersan Saner, Kuzey Irak’ta Gara bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) tarafından yürütülen Pençe Kartal-2 operasyonu sırasında şehit olan 13 sivil için taziye mesajı yayımladı.
Başbakan Saner, şehitlere Allah’tan rahmet, Türkiye’ye başsağlığı dileyerek, tüm ülkelerin terörizmi bir an önce ortadan kaldırmak için koşulsuz işbirliği yapması gerektiğini söyledi.
Başbakan Ersan Saner tarafından yayımlanan taziye mesajında şu ifadelere yer verildi:
“Anavatan Türkiye’nin Kuzey Irak’ta teröristlere karşı gerçekleştirdiği Kartal-Pençe-2 Harekatının başarı ile sonuçlanması bizleri memnun etmiştir. Ne var ki terör örgütü yine kalleşliğini göstermiş ve 13 sivil kardeşimizi topluca şehit etmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Anavatan Türkiye’ye başsağlığı dileriz. Terörizm tüm insanlığın baş belasıdır ve tüm ülkeler terörizmi bir an önce ortadan kaldırmak için koşulsuz işbirliği yapmalıdır.”
DIŞİŞLERİ BAKANI ERTUĞRULOĞLU

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Gara bölgesinde PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda yaşamını yitiren 13 şehit için başsağlığı mesajı yayımladı.
Ertuğruloğlu, mesajında; “Gara’da hain PKK terör örgütü tarafından kalleşçe şehit edilen 13 kardeşimize ve Pençe Kartal Harekatı’nda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun…” dedi.
SENNAROĞLU

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, Türkiye’de PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda yaşamını yitiren 13 şehit için başsağlığı mesajı yayımladı.

Sennaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

“Kuzey Irak’ın Gara bölgesinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 13 sivil ve savunmasız kişinin katledilmesini kınıyor, bu kanlı eyleme karışan ve sevk eden herkesin en kısa zamanda adalet önüne çıkarılmaları-nı diliyorum. Bölgedeki operasyonlarda şehit düşen Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile acımasızca katledilen 13 sivil kardeşlerimize Allah’tan rahmet, tüm Türk milletine de metanet ve başsağlığı diliyorum.”

DURSUN OĞUZ

Maliye Bakanı Dursun Oğuz, terör örgütü PKK’nın, alıkoyduğu 13 Türk vatandaşının Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde şehit etmesi nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Oğuz yayımladığı mesajında; “Gara’da hain terör örgütü PKK’nın saldırısıyla şehit edilen 13 sivil vatandaşımızın acısı, Türk Milleti’nin bir parçası olan Kıbrıs Türkü olarak bizlerin de yüreğini dağlamıştır. Derin üzüntüsünü yaşadığımız şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve aziz Türk Milletine başsağlığı, sabır ve metanet diliyoruz” ifadelerini kullandı. “Başımız sağolsun” ifadelerine yer verdi.

KUTLU EVREN

İçişleri Bakanı Kutlu Evren, PKK terör örgütü tarafından Gara bölgesinde şehit edilen 13 Türk vatandaşı için başsağlığı mesajı yayımladı.

Evren mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İnsanlığın en büyük düşmanı olan terörizmin son bulması için tüm dünyanın işbirliği ve dayanışmaya ihtiyacı vardır. Türk Milletinin PKK terör örgütüne yönelik kararlı ve cesur mücadelesinde her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. PKK’nın kalleş terör saldırılarını ve destekçilerini bir kez daha lanetlerken, Irak’ın Gara bölgesinde PKK terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehit edilen 13 sivil insanımıza Allah’tan rahmet, yaslı ailelerine ve Anavatanımıza başsağlığı dilerim”.

NAZIM ÇAVUŞOĞLU

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kuzey Irak’ın Gara bölgesinde terör örgütü PKK tarafından 13 sivilin şehit edilmesi nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

“Terör örgütü PKK tarafından 13 sivilin şehit edildiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum” diyen Çavuşoğlu, “Anavatan Türkiye’nin terör örgütünün yok edilmesine yönelik yürüttüğü harekâtların başarıya ulaşacağına yönelik inancımız tamdır. Şehit edilen kardeşlerimize Allah’tan rahmet, Türkiye Cumhuriyeti’ne, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve şehitlerimizin ailelerine başsağlığı dilerim.” İfadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.