DOLAR 32,3742 0.17%
EURO 35,0324 -0.2%
ALTIN 2.324,690,24
BITCOIN 2264318-0,41%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Tatar Hatay’da Afet Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Tatar Hatay’da Afet Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti

ABONE OL
17 Mart 2023 21:24
Cumhurbaşkanı Tatar Hatay’da Afet Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Hatay’da Afet Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti… Bölgede acıların dinmesi için olağanüstü bir çaba sarf edildiğini belirten Tatar, birlik ve beraberlikle normal hayata dönme çalışmalarını büyük bir memnuniyetle izlediğini söyledi.

Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi’nde tüm devlet başkanlarının da ifade ettiği gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü bir devlet olduğunu vurgulayan Tatar, “Türkiye Cumhuriyeti, bütün bu yıkımın, bütün bu felaketin üzerinden gelebilecek güce, yetkiye ve kapasiteye sahiptir. Buna muktedirdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Hatay’da Afet Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’dan brifing aldı.

Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tatar, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Tatar, 6 Şubat’tan bu yana yüreklerin parçalandığını belirterek, “Kıbrıs Türk halkı olarak her zaman tasada ve kıvançta birlik ve beraberlik içerisinde Anadolu’nun, Türkiyemizin bu acısını paylaşıyoruz. Şu anda AFAD merkezinde bu süre içerisinde olağanüstü şartlarda gerçekten çok gayretli bir yönetim anlayışıyla buradaki bütün bu sıkıntıların aşılabilmesi, yaraların sarılabilmesi, insanlarımızın tekrar bir ev, yer ve yaşam bulabilmeleri için olağanüstü bir çalışma, olağanüstü gayret var” dedi.

Bölgede acıların dinmesi için olağanüstü bir çaba sarf edildiğini belirten Tatar, birlik ve beraberlikle normal hayata dönme çalışmalarını büyük bir memnuniyetle izlediğini söyledi.

Bütün Türk devletleri ve onların liderlerinin, Türkiye’nin yaşadığı bu felakette kendine düşeni fazlasıyla yapmaya çalıştığını kaydeden Tatar, bu sürecin Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde en iyi şekilde yönetilmekte olduğunu ve en kısa zamanda yaraların sarılacağını belirtti.

“Biz de halkımıza ‘geçmiş olsun’ demek ve AFAD yöneticilerine Kıbrıs Türk halkı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin böyle durumlarda birbirimize destek olması yönündeki duygularımızı paylaşmak, bunları ifade etmek ve bölgeyi ziyaret ediyoruz” diyen Tatar, KKTC’de yaşayan çok sayıda vatandaşın da Hatay’da akrabasını kaybettiğini anımsattı.

Tatar, depremde Türkiye’de bulunan 49 KKTC vatandaşının da vefat ettiğini vurgulayarak, “Acımız büyük, acınızı paylaşıyoruz. Allah hepimize sabır versin, hepimize güç versin. Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi’nde tüm devlet başkanlarının ifade ettiği gibi Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Bütün bu yıkımın, bütün bu felaketin üzerinden gelebilecek güce, yetkiye ve kapasiteye sahiptir. Buna muktedirdir. Altını çizerek bunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Milletimize bir kez daha geçmiş olsun diyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar’a, ziyaretlerinde Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da eşlik etti.

AA/BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.