DOLAR 32,5164 0.07%
EURO 34,9833 -0.15%
ALTIN 2.436,760,04
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Tatar, Karaismailoğlu’nu kabul etti

Cumhurbaşkanı Tatar, Karaismailoğlu’nu kabul etti

ABONE OL
02 Eylül 2022 18:58
Cumhurbaşkanı Tatar, Karaismailoğlu’nu kabul etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, havalimanı yeni terminal binasının tamamlanması ile her yıl en az 500 bin daha fazla turistin ülkeye gelmesine olanak sağlanacağını söyledi.

Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu kabulünde konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, projenin tamamlanması ile havalimanının yıllık yolcu kapasitesinin 8 milyona ulaşacağını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, KKTC temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi.

Havalimanı yeni terminalinin inşası ile ilgili önemli toplantılar yaptıklar ve incelemelerde bulunduklarını anlatan Karaismailoğlu “Kuzey Kıbrıs’a yakışır bir havalimanı inşaatı tamamlanmış gibi duruyor” dedi.

Türkiye Karayolları Genel Müdürlüğü olarak KKTC’de yaptıkları çalışmalar olduğunu da hatırlatan konuk Bakan, Kasım ayında yapımı tamamlanan yolların da açılacağını ifade etti.

         Karaismailoğlu “bu da bölgenin hem konforuna hem turizm ve ticaretine önemli katkıda bulunacak çok önemli yatırımlar olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da yıllardır Türkiye’nin desteği ile altyapı çalışmalarının devam ettiğini, çok önemli projelere imza atıldığını söyledi.

Havalimanının gecikmeli olsa da güzel bir şekilde tamamlanacağını kaydeden Tatar, havalimanı tamamlandıktan sonra büyük gövdeli uçakların da inebileceğini ve bunun turizme yılda en az 500 bin daha fazla turist gelmesine olan sağlayacağını belirti.

Tatar, “belli bir süre bir ortaklıktan bahsetmekteyiz. Bir taraftan işletmede yüklenici bir firma var ancak devletin de ortaklığı vardır. Gelir paylaşımı vardır. Bunların en iyi şekilde sürdürülmesinde iyi niyet, tecrübe ve ciddiyet gerekmektedir. Bunu sizlerin de desteği ile ilgili tarafların yapacağına dair umudum vardır” diye konuştu.

Şu anda havalimanının yılda bir buçuk milyon kişi tarafından kullanıldığını belirten Tatar, yeni tamamlanacak inşaat ile bunun en az 8 milyona çıkacağını, yeni havalimanının uzun yıllar KKTC ekonomisi ve turizmine hizmet vereceğini söyledi.

Konuşmasında çevre yolları ile ilgili ülkede yapılan yatırımlardan da söz eden Cumhurbaşkanı, tamamlanan birçok yol ile trafik akışının rahatladığını belirtti.

Tatar “halen tamamlanması gereken bazı yollar vardır. Köy yollarının asfaltlanmasına devam ediliyor. Sizin de desteğinizle KKTC’nin altyapılarının devam etmesi ile çok daha verimli, sürdürülebilir bir yapıya kavuşacağımızı umut ediyorum” dedi.  

BRT/

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.