DOLAR 32,3593 0.11%
EURO 35,0172 -0.22%
ALTIN 2.324,430,23
BITCOIN 2265534-0,83%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Tatar: Karar müjde niteliğinde

Cumhurbaşkanı Tatar: Karar müjde niteliğinde

ABONE OL
11 Kasım 2022 22:18
Cumhurbaşkanı Tatar: Karar müjde niteliğinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olarak kabul edilmesini BRT’ye değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olarak kabul edilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Kararın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın direktifleri ve gayretleri ile alındığını kaydeden Tatar, Erdoğan’a teşekkür etti.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da uzun süre kendi ekibi ile çalışmalar yaptığını ifade eden Tatar, herkesin bildiği gibi uluslarası camianın Kıbrıs Türk halkına yönelik haksızlıklar yaptığını kaydederek “ Kıbrıs Cumhuriyeti tanınmış bir Devlet ama Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin önü hep tıkanmaktadır.”dedi.

Tatar, “Birleşmiş Milletler’e üyeliğiniz var mı yok mu noktasında bir takım sıkıntılar ile hep karşı karşıya kalıyoruz ama Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın geçen Eylül ayında Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu’nda Dünya’yı insafa çağırarak, izolasyonlar ve ambargoların artık kurum ve kuruluşların kendi prensipleri ile çelişmekte olduğunu; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınma zamanın geldiğini söylemesi, bizim mücadelemizde önemli bir kademe teşkil etmişti ve bu üyeliğin gerçekleştirilmesi için yoğun bir diplomasi trafiğinin yaşandığını da biliyoruz” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kendi adı ile Türk Deletleri Teşkilatına gözlemci statüde kabul edilmesi için farklı başkentlerde Türk diplomatların muhatapları ile önemli mücadele verdiğini söyleyen Tatar, bu yönde yapılan açıklamanın kendileri için müjde niteliğinde olduğunu söyledi.

İki eşit egemen devlet siyasetinin sürdürüldüğü son iki yılda büyük ilerlemeler kaydedildiğini vurgulayan Tatar, “artık algı yerleşmiştir. Artık Kıbrıs’da iki ayrı Devlet ve iki ayrı halk olduğunu zaten herkes biliyor.

Tatar “Türk Devletleri Teşkilatı’na bizim Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adı ile kabuledilmemiz siyasi mücadelemizi de güçlendirmektedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük gayretleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin statüsünün kaydedildiğini vurguladı.

Önümüzdeki günelerde 15 Kasım’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 39’uncu yıldönümnün kutlanacağını belirten Tatar, böylesi bir müjdeli haberin intikal ettirilmesinin kutlamalara ayrı bşr neşe kattığını söyledi.

Önümüzdeki süreçte yeni statü ile Kıbrıs türk halkının haklı mücadelesinde başka başka kapıların açılacağını, yeni statünün dünya merkezlerine bir mesaj olarak iletilebileceğini kaydeden Tatar, “biraz zaman almış olabilir ama tüm bu fedakarlıkların, ödenen bedellerin bir mükafatı olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti’nin kabul görmesi bakımından bu karar bizim için müjde niteliğindedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin tanıtılması çalışmalarını yoğun tempo ile sürdürdüklerini de belirtti.

KKTC’nin tanıtılması siyasetine Türkiye Cumhuriyeti’nin tam destek verdiğini belirten Tatar, “tanınma için elimizden geleni yapıyoruz. Bizimle bu mücadelede tam tamına beraber olan bir Türkiye Cumhuriyerti Devleti vardır” dedi.

Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gerçeğinin her geçen gün dünyanın önemli merkezlerinde duyurulduğunu da kaydetti.

Tatar, “Türk Devletleri Teşkilatı’na, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adı ile gözlemci üye olarak kabul edilmemiz bu çalışmalara bir ivme daha kazandırmıştır. Bizim için bu motivasyon bir moral unsurudur. Kolay kolay bu noktalara gelmezsiniz. Bizim hep söylediğimiz kendi egemenliğimizi bağımsızlığımız hürriyetimiz ve bu coğrafyada bu toprakalrda güvenlik ve huzur içinde yaşayabilmemizdir.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.