DOLAR 32,6038 0.39%
EURO 34,8038 0.19%
ALTIN 2.496,270,49
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Tatar, “Noel Yortusu”nu kutladı

Cumhurbaşkanı Tatar, “Noel Yortusu”nu kutladı

ABONE OL
23 Aralık 2022 21:10
Cumhurbaşkanı Tatar, “Noel Yortusu”nu kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yayımladığı mesajda, KKTC’de yaşayan Hristiyanlık inancına mensup vatandaşların Noel Yortusu’nu kutlayarak yeni yılın, dünyanın farklı bölgelerinde devam eden çatışmalara umut olmasını diledi.
Savaş ve terörizmin kötü etkilerini dünyanın çeşitli ülkelerinde hissettiğimiz ve dünya genelinde enerji ve gıda zincirinde sıkıntılara tanık olduğumuz zor bir yılı geride bıraktığımızı belirten Cumhurbaşkanı Tatar, savaş ve savaşın yarattığı olumsuzlukların tüm insanlığın iş birliği ve dayanışması ile son bulmasını temenni etti. “Diplomasi ve diyalogun, savaş ve silah kullanımına tercih edilmesini umuyorum” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC ve Kıbrıs Türk halkının adalet, eşit muamele, eşit koşullar ve eşit statü için verdiği mücadelenin sürdüğüne değindi.
Adada yan yana yaşayan iki ayrı, bağımsız devletin iş birliğini öngören bir formül ile ancak kalıcı ve sürdürülebilir bir antlaşmaya varılabileceğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının müktesep haklarının ve egemen eşitliğinin uluslararası toplum tarafından kabul görmesi gerektiğini ifade etti.
2022 yılında KKTC için pek çok tarihi önemli gelişmenin yaşandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, temmuz ayında Kıbrıs Rum lidere BM Genel Sekreteri aracılığıyla 6 iş birliği önerisi ilettiklerini ancak yapıcı ve insani konuları içeren bu önerilere Rum tarafının resmi yanıt vermediğini söyledi.
Eylül ayında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile New York’ta görüşme yaptığını anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk tarafının yapıcı pozisyonunu bir kez daha orada aktardığını söyledi. BM Genel Kurulu’nda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC’nin tanınması ve Kıbrıs Türk halkının maruz kaldığı zulmün sona ermesine yönelik yaptığı tarihi konuşmaya vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, kasım ayında ise Londra’ya yaptığı ziyareti sırasında eski bakan ve milletvekilleriyle önemli görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtti.
11 Kasım tarihinde KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olarak kabul edildiğini de hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, aralık ayında ise Gambiya’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Badara Joof’un KKTC’yi ziyaret edip kendisini yeni yılda Gambiya’ya davet ettiğini anımsattı ve aralık ayında, iktidarda olan Yeni Azerbaycan Partisi ve AK Parti yetkililerinin ülkemizi ziyaret ettiğini belirtti.
KKTC’nin yeni bir döneme girdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının karşı karşıya kaldığı haksızlıklara son vermek ve ülkemizin resmi tanınma süreci için çabalarımıza devam edeceğimizi belirtti.
Cumhurbaşkanı olarak KKTC’de yaşayan yabancılara önem verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar; İngiltere, Türkiye, Avustralya ve Amerika’da yaşayan Kıbrıs Türklerinin de kalplerinin kendi vatanları için nasıl attığını iyi bildiğini dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Tatar, ülkemizde yaşayan Hristiyan dinine mensup vatandaşların Noel Yortusu’nu ve Yeni Yılı’nı kutlayarak tüm insanlığa yeni yılın sağlık, huzur ve barış getirmesini temenni etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.