DOLAR 32,5173 0.19%
EURO 34,5962 0.09%
ALTIN 2.492,860,27
BITCOIN 20728420,95%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Tatar’a “Seymenbaşı Beratı” takdim edildi

Cumhurbaşkanı Tatar’a “Seymenbaşı Beratı” takdim edildi

ABONE OL
06 Eylül 2022 21:38
Cumhurbaşkanı Tatar’a “Seymenbaşı Beratı” takdim edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara temaslarını tamamlamasının ardından  bugün saat 16.52’de Kuzey Kırbıs Türk Cumhuriyeti’ne döndü.

Cumhurbaşkanı Tatar’a Ankara temasları çerçevesinde, “Seymenbaşı Beratı” takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Ankara’da “Seymenbaşı Beratı” sunuldu.

Ankara Kulübü Derneği’nde düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Tatar’a Seymenbaşı Cepkeni giydirilerek “Seymenbaşı Beratı” takdim edildi.

Tatar, konuşmasında, kendisine hayatının en şerefli armağanlarından birinin takdim edildiğini belirterek, dernek yetkililerine hem kendi hem de KKTC halkı adına teşekkürlerini sundu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919’da başlattığı Milli Mücadele’nin nesilden nesile aktarılarak bugüne kadar taşındığını anlatan Tatar, “Son olarak da Ege Denizi’nde ve Doğu Akdeniz’de Rum-Yunan ikilisinin, hala hiç utanmadan, hiç sıkılmadan milletimize yönelik yaptıkları çirkinlikleri hep birlikte izliyoruz.” ifadesini kullandı.

        
Doğu Akdeniz’de hidrokarbon kaynaklarının ortaya çıkmasıyla güvenlik meselelerinin çok daha önemli hale geldiğini kaydeden Tatar, Rum-Yunan ikilisinin izledikleri bencil siyasete karşı Türkiye ve KKTC tarafından egemenlik haklarının korunması başta olmak üzere birçok konuda önemli adımlar atıldığını aktardı.

        
Tatar, bu çerçevede bütün yapılanların Türkiye’nin KKTC‘ye sahip çıkışını, KKTC ve halkının da Türkiye’ye olan bağlılığını, Türkiye ile tam uyum içerisinde yürütmekte olduğu milli siyaseti ortaya koyduğuna işaret etti.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.